Podela Kosova znači rat, svako ko o tome govori doneće tragediju na Balkan: Jezivo Haradinajevo upozorenje posle runde pregovora u Briselu

- Podela za mene znači rat, ja kažem to bez oklevanja i rizično je da se govori o podeli - rekao je Ramuš Haradinaj

Premijer Ramuš Haradinaj usprotivio se ideji Ljutfija Hazirija o razmeni teritorije sa Srbijom i dao snažno upozorenje, zapretivši ratom, prenosi KoSSev.

Na Kosovu i Srbiji je da odluče o eventualnoj podeli Kosmeta: Kako Amerika vidi rešenje kosovskog problema?

On je za RTV Dukađini rekao da pipnuti teritoriju znači rat, prenosi KoSSev.

- Podela za mene znači rat, ja kažem to bez oklevanja i rizično je da se govori o podeli - rekao je Haradinaj, govoreći o pitanju razmene teritorija.

Prema njegovim rečima, svako ko pominje podelu doneće tragediju na Balkan.

Podela za mene znači rat, ja kažem to bez oklevanja-Foto: Profimedia

- Nije dobro spominjati podelu. Svako ko spominje podelu, iz bilo kog razloga, greši, doneće tragediju na Balkan - rekao je.

Premijer Haradinaj je rekao da u ovim okolnostima ne postoji podela, niti razmena teritorija, jer je situacija ugrožena.

- Nema podele, nema razmene teritorije, pomeranje granica, to je opasnost, to se u ovim okolnostima ne radi - rekao je, između ostalog, prvi čovek kosovske vlade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stole

    20. jul 2018 | 11:03

    Šta lupaju neki o Vojvodini i Raškoj i Preševu??? To nije isto kao situacija sa KiM. I neka ne trpaju u sve to RS. Ako ne ratujemo za KiM ne pada mi ma pamet da ratujem za RS. Huškače za to treba i kažnjavati.

  • Darko

    20. jul 2018 | 16:33

    @Nemanja, sa kojom pravom nekoga proglašavaš za "petu kolonu"? Takvi bi da nas gurnete u rat i stradanje. Od Kosova ja i moja generacija, i moji roditelji i moja deca nemamo ništa KiM nam samo probleme donosi. I to tako godinama. I jedva čekam da se pitanje Kosova konačno reši. Dalje, ako se moj deda borio ne znači da i ja moram. I siguran sam da to ni preci nam ne bi želeli da ponovo ginemo kao oni. U svetu nisu iste prilike tada i sada. Tada je bila borba na život i smrt cele Srbije i srpskoga naroda. A mi danas možemo živeti i bez otetoga Kosova. Za razliku od Šiptara koji imaju natalitet najveći u Evropi nas pojede bela kuga. I zar u ratu dodatno ginemo i nestajemo? Meni je svetinja moje dete i život. A ne Kosovo.

  • Nemanja

    20. jul 2018 | 12:30

    Vidim da peta kolona radi posao, , sve kilavi Radovani i nejaki Urosi, onaj nece, drugi neda "dete" da ne kazem konja sto moze rep volu da iscupa, sto zivi na maminim jaslama i nabio je 25 u guzicu.Plan DALAS je odradio posao medju Srbima. Srbima se zovu a Srbi nisu.Samo sedite kuci, krkajte, ima ko ce ovu zemlju da brani, moja je generacija vec to radila kad smo bili "deca" sa 19 smo se sa NATO-om tukli i nismo bili porazeni.Vreme je za rundu 2.Ima nas koji bi bilo kada branili svaki pedalj ove zemlje.Ne brani se kuca na kucnom pragu nego na granicama.i vi mislite daleko je "Levac od Kosova" a kosovo ce vam sutra na vrata zakucati kad se Srbija bude dalje rasparcavala. A vi izdajnici, vama je casnije da umirete od raka iz osiromasenog uranijuma nego od metka u borbi za krst casni i slobodu zlatnu?Za otecestvo?istoriju zaboravili pa mrtve pogazili,sebe izdigli al na nivo malogradjanstine pa bi u naprednu Evropu.Gadite mi se.Ko ima obraza o obrazu ne pregovara.Mirno bi da zanjete da bi ste mirno gladovali. E JA SRBIN vala necu!Nije moja glava skuplja od glava sa Kajmakcalana, Kosova polja, Kolubare,Cera,Mojkovca,Zejtinlika,Kosara.....Na te mrtve pljuje svako ko se odrice odbrane zemlje.Ima i sutra ko ovde treba da se rodi u slobodi, ima buduce dece za koju vredi ginuti, ima razloga zasto mi je ponos da stanem uz Lazareve vojnike i sve poginule za otacastvo,veru i slobodu.Ostavimo pokolenjima bar to sto nasledismo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA