Papuče sa zlatnim vezom i satenska posteljina za srpske diplomate: Šta se sve nalazi na spisku "potrošnog materijala" (TABELA)

Satenska posteljina i peškiri ukrašeni zlatnim vezom samo su neki od iznenađujućih stavki sa spiska, međutim, ovo nije prvi put da se na listi želja diplomata nađu krajnje "neobični zahtevi"

  • 15

Ministarstvo spoljnih poslova rešilo je da odreši kesu i u okviru javne nabavke potrošnog materijala za potrebe opremanja rezidencije ministarstva raspiše konkurs za nabavku "potrošnog materijala". Satenska posteljina i peškiri ukrašeni zlatnim vezom samo su neke od iznenađujućih stavki sa spiska, međutim, ovo nije prvi put da se na listi želja diplomata nađu krajnje "neobični zahtevi".

Šta je američki ambasador zaista rekao o podeli Kosova? Delavi oštro odgovorio: Ignorišite lažne vesti

Kako se navodi na internet stranici Ministarstva spoljnih poslova, naručena je satenska posteljina kao i francuske navlake i to 16 komada, koje će zlatnim vezom krasiti logo Ministarstva spoljnih poslova, zatim 100 peškira i 20 bademantila ukrašenih istim motivima, 40 pari kućnih papuča kao i 20 jastuka od najfinijeg materijala ukrašenog resama.

U dokumentu objavljenom na sajtu Ministarstva navedeno je da se raspisuje konkurs za kupovinu francuskih dušeka, prekrivača, peškira i posteljine različitih veličina, kao i ukrasnih satenskih traka koje će takođe krasiti znak Ministarstva spoljnih poslova.

Kompletan spisak potrošnog materijala za opremanje rezidencije Ministarstva spoljnih poslova-Printskrin: mfa.gov.rs

- Predmet javne nabavke su dobra odnosno potrošni materijal za potrebe opremanja rezidencijalnog objekta Ministarstva spoljnih poslova, a nabavka se sprovodi u skladu sa članom 39. Zakona o javnim nabavkama - piše u konkursnoj dokumentaciji.

Ne zna se koliko je novca spremno za ovo opremanje jer, prema raspoloživoj dokumentaciji na sajtu, još nisu pristigle ponude sa cenama.

Ekipa portala Telegraf.rs pokušala je da sazna da li su ovakve nabavke uobičajene i neophodne, kome su namenjene i da li je bilo sličnih zahteva u prethodnim nabavkama, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Uprava za zajedničke poslove republičkih organa 2016. godine naručila preko 8.000 flaša alkohola

Uprava za zajedničke poslove republičkih organa 2016. godine je raspisala tender za nabavku za više od 8.000 flaša pića, čija je vrednost iznosila oko 9.000.000 dinara, a na listi su se našli najskuplji viskiji, šampanjci i najstariji konjaci, navodi se u dokumentu koji je izložen na sajtu.

Printksin: uzzpro.gov.rs

Od žestokih pića tada su naručene različite vrste, od običnog vinjaka, preko ruma i pelinkovca, do džina, ruske votke, skupih viskija i konjaka.

Na listi želja našao i priličan broj domaćih pića poput različitih rakija, među kojima su viljamovka, kajsijevača, klekovača, dunjevača, "žuta osa" i piva, a u delu za objašnjenje navedeno je da su pića naručena "radi obavljanja redovnih delatnosti".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi

    21. jul 2018 | 12:49

    Odmah procenite ko nosi bade mantil sa zlatnim slovima i to u velicini 3xl i njegove dve pratilje sa l velicinom! Znaci malo mu je jedna nego vodi uvek po dve sa sobom,Zna se ko cepa viski i pusi najskupji tompus... Sloba je bio malo dete za ove!!!

  • Biksi

    21. jul 2018 | 13:55

    Pa da, sve na stetu ovoga opeljesenog naroda. Zato smo i glasali za njih. Dok narod nema hleba da jede i muci muku, heroji sa Kosara se zbog gladi i nemastine ubijaju sami sebe, ovi neznaju stace od besa. Mozeim se sto da ne? Prodaju nam rudnike, prodaju nam sva nasa bogatstva koja ima ova Srbija. Zbog cega? Gde je sav taj novac? To je novac sviju nas. Upropastise nam drzavu.

  • Marina

    21. jul 2018 | 13:57

    Sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA