Podignuta optužnica protiv Jutke: Terete ga za polno uznemiravanje

Optužen je i za nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja

  • 20

Protiv predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke javni tužilac u Kruševcu podigao je optužnicu za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja, piše današnji "Blic".

Smena u problematičnoj ambasadi Srbije: Promena u još jednom važnom svetskom centru

Prema saznanjima lista, optužnica je podignuta samo u slučaju Marije Lukić, bivše Jeličićeve sekretarice i stranačke koleginice koja ga je prva i prijavila.

- Iako je prijavom obuhvaćeno sedam žena, zbog zastarelosti ili nedostatka dokaza tužilac u optužnom predlogu kao oštećenu navodi samo Mariju Lukić - otkriva izvor "Blica" iz Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu.

Dnevnik navodi da to znači da su odbačene prijave Snežane Bojić, Sandre Milanović, Julijane Kolarević i još tri žene koje su prijavile Jeličića za seksulano uznemiravanje.

Navodi se da će za ovaj slučaj biti nadležan Osnovni sud u Brusu ukoliko ne dođe do neke promene, odnosno ukoliko neka od strana ne bude tražila izuzeće.

Marija Lukić kaže za "Blic" da je očekivala da optužnica bude podignuta, iako joj se, od kada je slučaj završio u policiji, pa zatim u tužilaštvu, činilo da je svaki dan dug kao godina.

Navodi se da je Marija Lukić za manje od dve godine dobila 15.000 lascivnih sms poruka, a u nekima se nalazilo i priznanje da je na silu pokušao da je poljubi. "Blic" navodi da druge žene nisu dobijale poruke, ali da jesu imale uznemirujuća iskustva sa Jutkom.

List navodi da, iako su iz Srpske napredne stranke najavili da će isključiti Jeličića kada bude pozvan u policiju, promenili stav, pa je predsednik Izvršnog odbora SNS rekao da će sankcija uslediti ako se dokaže da je Jeličić kriv.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan

    24. jul 2018 | 09:34

    Ukoliko je kriv, obavezno da odgovara

  • Dragana

    24. jul 2018 | 09:29

    Clanska karta nije alibi za ovakve uzasne radnje, i smatram da svako ko uzmenirava nas zene na ovakav primitivan nacin treba krivicno da odgovara.

  • milka

    24. jul 2018 | 09:29

    Ovakvo ponasanje je nedopustivo i za svaku osudu koje zasluzuje strogu kaznu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA