Sumnjiva pošiljka za Zoranu i patrijarha Irineja: Prah tamne boje i bez mirisa izazvao paniku u Ministarstvu građevine i Patrijaršiji

Sve se dogodilo pre dva dana, kada je umesto pisma iz koverte ispala neidentifikovana supstanca u praškastom stanju

  • 0

Sumnjivi paket neobičnog sadržaja isporučen je na adresu potpredsednice Vlade Srbije i ministarke saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorane Mihajlović, a identičnu kovertu primio je i patrijarh Irinej.

Nikolić otkrio zašto je otkazana poseta pape 2016. godine: Ko je zatvorio vrata Srbije za jednog od najmoćnijih državnika sveta?

Kako Blic saznaje, sve se dogodilo pre dva dana, kada je umesto pisma ispala neidentifikovana supstanca u praškastom stanju.

Odakle su ova pisma došla, ko je pošiljalac i šta je hteo da postigne za sada nije poznato, ali ono što se zna jeste da je reagovala policija u oba slučaja.

Kako za "Blic" navodi izvor iz Vlade Srbije, sve se desilo oko podneva, kada je u kabinet ministarke Mihajlović, kao i svakoga dana, stigla pošta iz glavne pošte Vlade Srbije.

- U prvom trenutku ništa nije bilo čudno, ali je sekretarica pošto je uzela pismo u ruke primetila da je iz njega ispao neki prah. Njoj je to odmah bilo sumnjivo, pa ga je bez otvaranja stavila u drugi koverat, i obavestila ministarku šta se desilo. Mihajlovićeva je rekla da se odmah pozove policija - priča izvor "Blica" iz Vlade Srbije.

Reagovala policija

Policija je morala da ispita stvar Foto: Tanjug/MUP

Kako navodi, ni sekretarici ni zaposlenima u kabinetu nije bilo prijatno kada su čuli šta se desilo, tim pre što ovakvih slučajeva do sada nije bilo.

- Policija je odmah došla, uzeli su otiske sa koverte, a naknadno su obavestili kabinet da u njemu nije bilo nikakvog pisma, već samo beli prah sa nekim čudnim opiljcima, ali još ne znaju koji je materijal u pitanju. Ono što je poznato, jeste da nije reč o eksplozivu - priča izvor Blica.

Takođe, kako navodi, na samoj koverti nije bilo ni pečata grada odakle je došlo, a markica na koverti, na kojoj piše "Kanada", poništena je hemijskom olovkom, a ne pečatom, kako bi trebalo.

Pošiljka iz Kanade?

Na koverti nije bilo ni pečata grada odakle je došlo, a markica na koverti, na kojoj piše "Kanada", poništena je hemijskom olovkom Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Pismo je naslovljeno sa "Mrs. Zorana Mihajlović", navodi se adresa vlade Srbije, a ime grada i države ispisano je na engleskom jeziku. Takođe, na kovertu je zalepljena plava markica na kojoj piše da je pošta stigla avionom.

- S obzirom na sve ovo, nije nemoguće da je pismo samo predato na pisarnici Uprave za zajedničke poslove u Nemanjinioj 22, i da je odatle stiglo u kabinet - navodi izvor lista..

Sumnjiva koverta i u SPC

Na adresu srpske Patrijaršije u Beogradu koverat iste sadržine stigao je i za patrijarha Irineja, u kome je takođe bio prah.

- Prah je tamnije boje, nema nikakav miris. Količninski, bilo ga je malo. Odmah po prijemu i otvaranju koverte, pozvali smo policiju - rekli su u beogradskoj Patrijaršiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA