≫ 

Ne kriju svoje namere: Slobodno kretanje između Albanije i Kosova, pa zajedno u šengen zonu! Haradinaj dao "zeleno svetlo", a zna se i ko je tvorac ove ideje

- Premijer Ramuš Haradinaj, nakon tačne procene svih informacija iz MEF-a, carine i drugih relevantnih mehanizama, dao je zeleno svetlo ovom procesu -navedeno je u odgovoru

  • 11

Prištinska Gazetaexpres prenosi da je sinoć u Srbici ministar dijaspore Albanije Pandeli Majko izjavio da od 1. januara počinje slobodno kretanje između Albanije i Kosova, dodajući da je reč o odluci albanskog premijera Edija Rame.

Pakleni plan: Od 1. januara ukidaju granicu između Kosova i Albanije

Majko, međutim, kako navodi Gazeta, nije pominjao kosovske vlasti, ali zvaničnici u Prištini danas, i to iz kabineta kosovskog premijera Haradinaja, potvrđuju da je takvoj ideji upravo on dao "zeleno svetlo".

Edi Rama je idejni tvorac brisanja granice između Albanije i Kosova Foto: Tanjug/AP

- Premijer Ramuš Haradinaj, nakon tačne procene svih informacija iz MEF-a, carine i drugih relevantnih mehanizama, dao je zeleno svetlo ovom procesu -navedeno je u odgovoru koji je Ekspres dobio iz kabineta.

Kosovo i Albanija više neće imati klasičnu granicu, a one koji posećuju dve zemlje više neće zaustavljati granična policija sa obe strane, navodi Gazeta, dodajući da, "ko sve bude dobro, šengen za dve zemlje stupa na snagu 1. januara 2019.".

VIDEO: Kosovo u 21. veku - Albanci KAMENOVALI Srbe koji slave slavu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    2. avgust 2018 | 16:46

    SVE RADE UZ PODRSKU NASIH ZAPADNIH PRIJATELJA I SAVEZNIKA !!!! SRBIJA ISTRAJAVA NA SVOM EU PUTU APOKALIPSE -ARMAGEDONA I OTVARA POGLAVLJA NESTANKA SRBIJE I SRPSTVA!!! BRAVO!!!

  • Ilija Ikić

    2. avgust 2018 | 17:07

    Sad će Marko Đurić da se oglasi silno i energično tako da im više nikada ne padne na pamet da se šale sa granicama.

  • Cika Velja

    2. avgust 2018 | 20:54

    Do Januara ko ziv...ko mrtav!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA