≫ 

Nisi ti profesore Vojkoviću pravi profesor, a još manje čovek: Laka atletika i teško neoustaštvo u Hrvatskoj tokom obeležavanja "Oluje"

- Na današnji dan, pre 23 godine je počelo Prvenstvo Republike Srpske Krajine u lakoj atletici, poznato i kao bežanija. Bili su nezaustavljivi - "našalio" se juče na Tviteru profesor Zagrebačkog sveučilišta, kolumnista i nekadašnji savetnik u Vladi Goran Vojković

  • 8

U Kninu se danas obeležava centralna "proslava" akcije "Oluja", koja u u Hrvatskoj nosi popularno ime "Dan pobede, Domovinske zahvalnosti i Dan branitelja".  Zato i ne čudi što u takvoj Hrvatskoj ni 23. godine nisu uspele da obrišu tragove ustaštva, mržnje i veličanja zločina sa usana aktera vlasti, crkve, ali nažalost i velikog broja građana.

Vučić: Akcija "Oluja" je kao nacističko hvatanje Ane Frank, Kolinda odgovara: Nećemo se složiti oko prošlosti

Porast neoustaštva u "lijepoj njihovoj" svojim tvitom je demonstrirao i ugledni profesor prava na Zagrebačkom sveučelištu, kolumnista i nekadašnji savetnik u Vladi Goran Vojković.

Pročitajte najzanimljivije reakcije tviteraša iz Hrvatske i Srbije na njegov post

- Na današnji dan, pre 23 godine je počelo Prvenstvo Republike Srpske Krajine u lakoj atletici, poznato i kao bežanija. Bili su nezaustavljivi - "našalio" se on juče povodom hrvatske akcije tokom koje je, iz nekada svoje države, proterano i u izbegličkoj koloni bombardovano više od 250.000 Srba, dok je nešto manje od 2.000 ubijeno, a isto toliko se vode kao nestali.

Printskrin: Twitter/Goran Vojkovic

Da se razumemo, nismo mi neki zatucani "velikosrbi" sa pretenzijama ka Čavoglavama i Virovitici, znamo da i u našem SANU sede slične fizionomije, ali nisi ni ti (izvinjavamo se što ne persiramo, ali nam dobro vaspitanje ne dozvoljava) profesore Vojkoviću pravi profesor, a još manje čovek, jer da jesi, gledao bi kako da svojim primerom utičeš na mlađe naraštaje, nove neiskvarene generacije učiš drugačijim vrednostima i svojim zdravim razumom se potrudiš da budeš zvezda vodilja, kako se tako nešto nikada ne bi ponovilo na ovim našim prostorima. Ali, uvek je bilo lakše ratnohuškati, manipulisati činjenicama i igrati se populističkih, nacionalističkih, za dom spremnih igrokaza...

Printskrin: Twitter/Goran Vojkovic

Pitamo se o kakvoj izgradnji bolje budućnosti između naših naroda i regionalnoj povezanosti govori tvoja predsednica Grabar-Kitarović kada je prethodno izjavila da joj je omiljeni pevač Marko Perković Tompson?

O kakvom pomirenju pričamo, kada je tvoja katolička crkva spremna da kanonizuje jednog Stepinca, a fudbalska reprezentacija (navijala sam za njih, svaka čast na igri) posle izgubljenog finala na Svetskom prvenstvu u Rusiji slavi uz nekog ko peva vojni poklič koji su tokom Drugog svetskog rata koristile ustaše u NDH "Za dom spremni"?

Printskrin: Twitter/Goran Vojkovic

I to im nije bilo dovoljno, pa su još i stali u odbranu Tompsononvog lika i dela nakon što se podigla prašina.

Sa kojim pravom se i vaša javnost uznemirila zbog tvita okorele radikalke Vjerice Radete, upućenog nedavno preminuloj Hatidži Mehmedović (što je svako normalan u Srbiji našao za nenormalno), kada istovremeno nije spremna da osudi vaš postupak, profesore?

Printskrin: Twitter/Goran Vojkovic

Profesore, jedno je sigurno, dok si ti i tebi slični u ulozi prosvetnih radnika i akademskih, uglednih građana, dok određujete javni diskurs kroz svoje kolumne i televizijske nastupe i dok su vam usta puna ratne prošlosti, nikada neće biti mira, prijateljstva i velike, evropske države kakva Hrvatska zaslužuje da bude.

VIDEO: Hrvatska se sprema za proslavu zločinačke akcije "Oluja"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    5. avgust 2018 | 13:12

    Ovaj komedijas samo dokazuje tvrdnju da su hrvati najzloglasnije srpsko pleme. Tek njegovo prezime Vojkovic, cisto srpsko. Pitaj "profesore" nekog svog kada ste se prekrstili.

  • Ljubiša

    5. avgust 2018 | 12:51

    Počelo,ali se još nije završilo,a ti ''profesore'' pripazi cilj može da bude i u Zagrebu.

  • Marina

    5. avgust 2018 | 13:07

    Kakav gmaz. Tebi i tvojima isto to želim pa da vidiš kako je. Necovek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA