Nadamo se da će Gana razmotriti povlačenje priznanja Kosova: Vučić razgovarao sa Širli Ajorkor Bočvej (FOTO)

Vučić je obavestio gošću o stavu Srbije prema pitanju Kosova i Metohije, kao i o stanju dijaloga između Beograda i Prištine i potrebi postizanja kompromisnog rešenja

  • 49

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministarkom spoljnih poslova i regionalnih integracija Gane Širli Ajorkor Bočvej, a tokom razgovora izražena je nada da će Gana razmotriti poziciju prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova.

Strani mediji: Zahvaljujući Vučićevoj spoljnoj politici Srbija je uspela što nijedna druga država nije

Bočvej je prenela pozdrave predsednika Akufo-Adoa, kome je predsednik Vučić uzvratio pozivom da poseti Srbiju.

Vučić sa šeficom diplomatije Gane - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Vučić i ministarka Bočvej su konstatovali da je u toku intenziviranje političkog dijaloga dveju zemalja, s obzirom na to da se ova poseta realizuje nepuna tri meseca posle posete predsednika Parlamenta Okvajea.

Sastanak delegacija Srbije i Gane - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Dvoje sagovornika su izrazili očekivanje da će se na ovaj način stvoriti uslovi za jačanje svih vrsta veza između Srbije i Gane, kao i drugih afričkih zemalja, podsetivši na dugogodišnje prijateljstvo, izgrađeno u prošlosti kroz zajedničke aktivnosti u Pokretu nesvrstanih.

Sastanak delegacija Srbije i Gane - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Oni su, takođe, naglasili da bi otvaranje ambasada u Beogradu, odnosno u Akri, dalo značajan podsticaj bilateralnim odnosima Srbije i Gane, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Ministarka spoljnih poslova Gane - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Vučić i Bočvej su se saglasili da je potrebno iskoristiti odlične mogućnosti za saradnju u oblasti poljoprivrede, kao i farmaceutske industrije, građevinarstva i energetike.

Dačić i Vučić - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Predsednik Srbije je izrazio spremnost da se nastavi dobra praksa školovanja studenata iz Gane na našim univerzitetima, kroz stipendiranje u okviru programa "Svet u Srbiji", kao i drugih oblika saradnje u okviru obrazovanja, nauke i kulture.

Vučić - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Vučić je obavestio gošću o stavu Srbije prema pitanju Kosova i Metohije, kao i o stanju dijaloga između Beograda i Prištine i potrebi postizanja kompromisnog rešenja.

Tokom razgovora izražena je nada da će Gana razmotriti poziciju prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA