Nijedna zemlja ne treba da se protivi sporazumu, ni ako bi on uključivao korekciju granica: Tači o rešenju kosovskog pitanja

Potrebna nam je podrška svih koji žele da vide Zapadni Balkan u EU - rekao je Tači

  • 16

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas na Evropskom forumu u Alpbahu da nijedna zemlja ne treba da se protivi sporazumu Srbije i Kosova, ni ako bi to podrazumevao korekciju granica.

Trudim se da za Srbiju izborim najviše moguće: Vučić najavio težak i mučan razgovor sa Tačijem

Na panelu "Nove perspektive proširenja EU", na kojem su, između ostalih, učestvovali i predsednici Srbije, Slovenije i Austrije, Aleksandar Vučić, Borut Pаhor i Aleksаnder vаn der Belen, kаo i evropski komesаr zа proširenje Johаnes Hаn, Tači je rekao da je s Vučićem razmotrio "svaku moguću opciju" za rešenje kosovskog pitanja, uključujući korekciju granica.

- Sada je vreme za obavezujući pravni sporazum Kosova i Srbije, to nije lako uraditi, veoma je teško. Potrebna nam je podrška svih koji žele da vide Zapadni Balkan u EU - rekao je Tači pre obraćanja Vučića.

Tači u Alpbahu - Printskrin: Forum Alpbach Streaming 2018

On je naveo da bi "uzajamno priznanje" Kosova i Srbije imalo pozitivan uticaj na ceo region.

Učesnici panela - Printskrin: Forum Alpbach Streaming 2018

Vučić i Tači će se 7. septembra sastati u Briselu sa visokom predstavnicom Federikom Mogerini u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa.

Pre panela "Nove perspektive proširenja EU" ;predsednik Austrije Aleksander van der Belen otvorio je Evropski forum u Alpbahu, ocenivši da su zemlje Zapadnog Balkana postigle veliki napredak i da se EU neće raspasti zbog Bregzita.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boki

    25. avgust 2018 | 20:59

    taci nije sam i svoj.

  • dasa

    25. avgust 2018 | 20:57

    kompromis je jedino resenje.

  • Zika

    25. avgust 2018 | 22:59

    Do resenja ce naravno doci,ali da su Albanci bili malo normalniji to resenje je moglo da se ostvari mnogo pre.Ovako, prosle su godine tenzija koje nisu nikome donele nista dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA