≫ 

Novi Sad dobija i četvrti most: Vučević najavio - Tražiću podršku od predsednika Vučića za realizaciju ove ideje

- Završili smo priču o srušenim novosadskim mostovima, ali na tome nećemo stati - izjavio je gradonačelnik Novog Sada

  • 28

Nakon 19 godina čekanja, preko mosta na mestu srušenog Žeželjevog danas će krenuti i drumski saobraćaj, čijem će otvaranju prisustvovati o predsednik Aleksandar Vučić, a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević za RTV kaže da će sada, nakon "završene priče o porušenim mostovima", pokušati da realizuje ideju o izgradnji još jednog, četvrtog novosadskog mosta.

Han doputovao u Beograd: Sačekao ga Fabrici, pa se pridružio Vučiću na radnoj večeri (FOTO)

- Završili smo priču o srušenim novosadskim mostovima, ali na tome nećemo stati. Razgovaraću i sa predsednikom Vučićem, i tražiću od njega podršku za izgradnju četvrtog mosta. Hoću da pričamo o mostu za prelazak u Sremsku Kamenicu, odnosno, za finalnu fazu zapadne obilaznice koja podrazumeva spajanje Bulevara Evropa, Bulevara patrijarha Pavla, Cara Lazara, Cara Dušana sa nastavkom kod obilaznice u Sremsku Kamenicu - kaže Vučević.

Kako dodaje, u generalnom planu postoji i projekat iz Petrovaradina kod Termoelektrane toplane "Novi Sad" isto za most koji bi se spajao sa auto-putem Beograd–Subotica, i prema Banatu, ka Zrenjaninu.

Razgovaraću sa predsednikom Vučićem, i tražiću od njega podršku za izgradnju četvrtog mosta-Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Dakle, ima projekata i sada je na nama da pokažemo da li znamo da poslujemo, da li ćemo biti finansijski odgovorni, da li ćemo obezbediti podršku, da li ćemo voditi politiku saradnje, a ne svađanja sa pokrajinom, republikom, međunarodnim organizacijama. A mi smo odlični partneri. I ja sam presrećan. I zbog mosta koji smo završili, i danas zbog činjenice da smo dobili novih 250 miliona dinara od Vlade Srbije za projekat kineska četvrt. To je nešto što će ostati iza nas, i ja mislim da se tako pokazuje ljubav prema gradu - poručio je gradonačelnik Novog Sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar

    1. septembar 2018 | 11:47

    Treba sto vise izgradjivati zemlju.

  • goca

    1. septembar 2018 | 11:07

    Popravke i izgradnja mostova su uvek opravdane investicije jer to ostaje generacijama.

  • Darko

    1. septembar 2018 | 11:47

    To sto se danas gradi na rusevinama proslosti rezultat je danasnje politike koja ide u drugom ispravnijem pravcu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA