≫ 

Vučić u Vranju priredio radni ručak za Zaeva: Na dnevnom redu sve aktuelne teme, od ekonomske saradnje do rešavanja kosovskog pitanja

- Imamo istorijski bliske odnose, strateški smo bliski jedni drugima, a da li ćemo imati nekada taktičke razmirice je manje važno - kazao je predsednik Vučić

  • 47

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas popodne radni ručak za makedonskog premijera Zorana Zaeva u Vranju, a "na stolu" su se našle sve aktuelne teme, ekonomska saradnja ali i rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

Vučić i Zaev u obilasku graničnog prelaza Preševo-Tabanovce: Drugi bilateralni susret dvojice zvaničnika (VIDEO)

Dobra atmosfera za razgovore dve "strateški bliske" zemlje, kako je to predsednik Vučić definisao, stvorena je već prilikom zajedničkog obilaska graničnog prelaza Preševo - Tabanovce, koji će biti jedan od prvih "integrisanih" na Zapadnom Balkanu.

Interes i Srbije i Makedonije je da se uz koncept integrisanog graničnog prelaza ostvari ušteda i materijalna i u vremenu u transportu roba.

- Imamo istorijski bliske odnose, strateški smo bliski jedni drugima, a da li ćemo imati nekada taktičke razmirice je manje važno - kazao je srpski predsednik i istakao da veruje da je želja za najboljim odnosima Skoplja i Beograda obostrana.

Imamo istorijski bliske odnose, strateški smo bliski jedni drugima, a da li ćemo imati nekada taktičke razmirice je manje važno-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Uveren sam da i premijer Zaev misli isto. Ovo je jedan od primera gde možemo zajednički da nešto uradimo i pokažemo mnogo toga. Da ljudima olakšamo, a pre svega i teretnom saobraćaju donesemo značajne uštede - rekao je Vučić ranije danas i dodao da u regionu gubimo oko milijardu evra zbog dugih čekanja na svim prelazima.

Premijer Zaev je rekao da je posao političara da služe građanima, a ponajviše u ekonomskom aspektu, da je jedan od načina da se to ostvari i projekat o kome danas pričaju, te da podržava zajedničke ekonomske zone, a da će ekonomska saradnja svakako biti terma o kojoj će sa predsednikom Vučićem razgovarati.

Dijalog Beograda i Prištine i njegov ishod svakako je tema za koju je i Makedonija zainteresovana, te će u Vranju i o njoj biti reči.

VIDEO: Makedonski premijer obišao je i granični prelaz Tabanovci- Preševo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    2. septembar 2018 | 19:23

    Imamo istorijski bliske odnose, strateški smo bliski jedni drugima, a da li ćemo imati nekada taktičke razmirice je manje važno. Vrlo je važno da Beograd traži od Prištine da formiraju ZSO i da dogovor koji je postignut u Briselu implementiraju.

  • Vlasta

    2. septembar 2018 | 19:33

    Zelimo da podignemo saradnju sa Makedonijom sto bi obema drzavama bilo od koristi.

  • Ана

    2. septembar 2018 | 20:27

    У интересу свих јесте да сарађујемо и да имамо најбоље односе са Македонијом.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA