Velika Vučićeva pobeda je što više nisu aktuelna nametnuta rešenja: Vesić o rešenju za Kosovo

Naznačio je da će predsednik Vučić tokom vikenda boraviti na KIM, razgovarati sa ljudima i obići mesta na koja oni koji ga kritikuju nikada nisu kročili

  • 61

Član predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da je velika pobeda predsednika Srbije Aleksandra Vučića to što po pitanju Kosova i Metohije više nisu aktuelna nametnuta rešenja, navodeći da će Vučić tokom vikenda boraviti na KiM, razgovarati sa ljudima i obići mesta na koja oni koji ga kritikuju nikada nisu kročili.

Za vikend ćemo čuti okvir rešenja kosovskog pitanja: Drecun o Vučićevoj poseti

- Velika pobeda predsednika Vučića je činjenica da više nisu aktuelna nametnuta rešenja. Predsednik je uspeo da se izbori za poziciju u kojoj će Srbi i Albanci nastaviti da traže rešenje i Srbija je sada prvi put u boljoj poziciji pred međunarodnom zajednicom - rekao je Vesić za TV Pink.

Naznačio je da će predsednik Vučić tokom vikenda boraviti na KIM, razgovarati sa ljudima i obići mesta na koja oni koji ga kritikuju nikada nisu kročili.

- To je velika neodgovornost prema građanima Srbije i Srbima na Kosovu, jer za razliku od njih, predsednik Vučić će razgovarati sa Srbima na Kosovu - ukazao je Vesić.

Goran Vesić - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Podsetio je da je bio prisutan kada je tadašnji premijer Zoran Ðinđić 2002. godine pokrenuo pitanje rešenja kosovskog problema, kada su svi bili protiv toga.

- U poslednjih 15-16 godina ništa pozitivno se nije dogodilo u vezi sa Kosovom, pa je jasno da vreme u ovom slučaju ništa dobro ne donosi i da ne postoji razlog zbog kojeg bi ponovo trebalo čekati. Apelujem na sve činioce političkog života u Srbiji da svoje lične interese ostave po strani, jer Kosovo nije političko, već državno pitanje - dodao je Vesić.

Kaže da snažna pozicija koju je predsednik Srbije izgradio u Međunarodnoj zajednici daje šansu Srbiji da vodi ovakvu politiku i da je normalno da su svi protivnici Srbije nezadovoljni tom činjenicom.

Ukazao je da kosovski problem postoji duže od veka, a da sada, kada smo u situaciji da ga rešavamo, pojedinci pokušavaju sve kako bi, zarad svojih sitnih političkih interesa, sprečili državu da postigne istorijski dogovor.

- To radi Dragan Ðilas, koji istovremeno ide po ambasadama i priča kako bi priznao Kosovo, a ujedno šalje svoje saradnike u Crkvu i desničarske organizacije da ih ''okrene'' protiv Vučića - istakao je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    5. septembar 2018 | 13:12

    Vucic je jedini politicar do sada koji je pokazao volju za pregovaranjem i sto je najbitnije svestan je da se sve mirnim putem mora resiti!

  • Dule

    5. septembar 2018 | 12:14

    Vucicu svaka cast na hrabrosti i strpljenju, radi najbolje za svoj narod uz puno opreza.

  • bin

    5. septembar 2018 | 22:21

    Vucic ce nametnuti svoj predlog za resenje pitanja KIm.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA