≫ 

Veselji preti uskraćivanjem dozvole Vučiću da poseti Kosovo

Nema zbog čega da ide na Gazivode i ne zna se da li dolazi, rekao je Veselji

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji najavio je da može da se desi da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću bude zabranjen ulazak na Kosovo.

Svaki dan zamrznutog konflikta je dan manje za Srbiju koja je mirna: Brnabić o kompromisu za Kosovo

Veselji je, kako prenosi Koha ditore, pomenuo tri razloga zašto je zvaničnicima Beograda omogućen ulazak na Kosovo, rekavši da u suprotnom "njihova noga ne bi zgazila" na Kosovo.

- Ne znam da li dolazi Vučić na Kosovo, dali smo mu dozvolu, ali destrukcijom stabilinosti Kosova ona se dovodi u pitanje. Drugi razlog, nema zbog čega da ide na Gazivode i ne zna se da li dolazi. Ne želim ovo da radim pred vama, da budem patriota ili manje patriota, hoću da postignemo konsenzus - kazao je Veselji.

- Ako se odlučimo za zabranu, Vučić neće da uđe na Kosovo. Ono o čemu razmišljamo je stanje u kojem se nalaze naši sugrađani, sa pozicija naše nezavisne i suverene države, sa liberalizacijom viznog režima, sa našim međunarodnim partnerima. U suprotnom, da nije ovakve situacije, njegova noga ne bi zgazila na Kosovo. Neka proba bez dozvole, zna onaj drugi (Marko Đurić) - rekao je Kadri Veselji.

S druge strane, na pitanje novinara Insajdera da li mogu da se očekuju isti problemi i kada na Kosovo pokuša da pređe predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čija je poseta planirana za vikend, ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli kaže da je sve spremno za tu posetu i da se nada da će proteći bez incidenata.

VIDEO: Nećete razgraničenje? A za 40 godina ćemo braniti Vranje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    6. septembar 2018 | 09:58

    bas da vidimo ko ce to da zabrani.

  • nemanja

    6. septembar 2018 | 11:24

    njemu ne treba dozvola veselji ako si zaboravio on je predsednik ove drzave

  • Fudbaler

    6. septembar 2018 | 16:48

    Vučiću prete da neće ući na KiM ovo je prevelika sramota da se predsedniku Srbije zabranjuje kretanje kroz državu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA