Bezizlazna situacija u Prištini: Ponovo odložena vanredna sednica Skupštine Kosova

Sednica je i sinoć odložena zbog nedostatka kvoruma, a sazvana je na zahtev Demokratskog saveza Kosova i opozicionih stranaka

Vanredna sednica Skupštine Kosova na kojoj bi trebalo da bude doneta rezolucija kojom se zabranjuje da deo pregovaračkog procesa Beograda i Prištine u Briselu bude razmena teritorija i izmena granice Kosova, nije počela danas zbog nedostatka kvoruma.

Veselji preti uskraćivanjem dozvole Vučiću da poseti Kosovo

Rezolucija ima za cilj da predsedniku Kosova Hašimu Tačiju onemogući da u finalnom delu pregovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine predloži i razmenu teritorija, odnosno redefinisanje granica.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je za 14 časova sazvao sastanak Predsedništva Skupštine Kosova kako bi se pokušao naći izlaz iz situacije u kojoj se našao kosovski parlament, jer su zbog nedostatka kvoruma dve vanredne sednice, jedna na zahtev premijera Ramuša Haradinaja i druga na zahtev opozicije, morale biti odložene, odnosno zaključene.

Sednica je i sinoć odložena zbog nedostatka kvoruma, a sazvana je na zahtev Demokratskog saveza Kosova i opozicionih stranaka.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Helena

    6. septembar 2018 | 17:35

    Da li će se ovi ljudi urazumiti i shvatiti da rešenje pitanja KiM mora da se reši kompromisom i što pre.

  • Perica

    6. septembar 2018 | 12:10

    Valjda ce neki shvatiti da Albanci nisu u stanju da se dogovore, izmedju sebe a kako tek u pregovorima sa Srbijom mogu da se dogovore. Krajnje vreme je da to shvate i u EU.

  • Nenad

    6. septembar 2018 | 13:49

    Naostrili su zube jedni prema drugima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA