Stefanović osudio napad na policajce u Vrbasu, Narodna stranka traži puštanje privedenih

- Pripadnici policije u Vrbasu postupali su u skladu sa zakonom i pružali asistenciju organima lokalne samouprave u izvršenju njihovih zadataka - izjavoi je ministar policije

  • 98

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najoštrije je osudio napad na policajce koji se dogodio u opštini Vrbas.

Koje sve trikove i kakve pritiske koriste moćne zapadne zemlje da proguraju Kosovo u Interpol?

- Najoštrije osuđujem napad na policajce, a koji su izvršili političar Narodne stranke i njen poverenik za Vojvodinu Borislav Novaković i grupa lica koju je predvodio. Nedopustivo je da bilo ko, ma koju funkciju obavljao, pribegava nasilju i napada policajce, koji rade svoj posao u skladu sa zakonom - navodi se u saopštenju.

Ministar je istakao da pripadnici policije, koji su svakodnevno u prvoj liniji odbrane naše zemlje od raznih vidova kriminala, ne smeju i neće biti žrtve bahatih pojedinaca koji zbog svoje političke ili društvene pripadnosti smatraju da im je sve dozvoljeno.

- Pripadnici policije u Vrbasu postupali su u skladu sa zakonom i pružali asistenciju organima lokalne samouprave u izvršenju njihovih zadataka - poručio je on.

Narodna stranka se oglasila hitnim saopštenjem i zatražila oslobađanje svih privedenih-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Narodna stranka je prethodno saopštila da je policija u Vrbasu privela poverenika Narodne stranke za Vojvodinu i još sedam osoba, među kojima je i član Narodne stranke Ognjen Vujičić, suvlasnik "Centar kafea", čija bašta danas treba da bude srušena.

Kako se navodi, privedeno je osmoro ljudi koji su se protivili bespravnom uklanjanju objekta koje opština Vrbas sprovodi bez valjane dokumentacije, a uz podršku više od 30 policajaca.

Narodna stranka traži hitno oslobađanje svih privedenih i poziva, kako je saopšteno, aktulenu vlast da se "urazumi i ne hapsi političke protivnike". Pravni tim Narodne stranke, sastavljen od najuglednijih advokata, nalazi se u Vrbasu i upotrebiće sva legalna sredstva da privedeni budu oslobođeni, piše u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA