≫ 

Vučić se večeras obraća o promenama u Vojsci Srbije: Diković ide u penziju, smena šefova vojnih službi?

Pored Dikovića, bez fotelje će ostati i šefovi vojnih službi, a biće postavljeni i novi zamenik načelnika Generalštaba, kao i novi komandant Specijalne brigade

  • 75

Kako nezvanično saznajemo, biće kadrovskih promena u Vojsci Srbije, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u kapacitetu vrhovnog komandanta.

Rešenje dvovekovnog spora Srba i Albanaca na "100 strana": Šta će sve obuhvatiti sporazum sa Prištinom posle jasnog Vučićevog zahteva?

Prvi na listi bi trebalo da bude načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, koji će biti penzionisan.

Pored Dikovića, bez fotelje će ostati i šefovi vojnih službi, a biće postavljeni i novi zamenik načelnika Generalštaba, kao i novi komandant Specijalne brigade.

Mediji su tada preneli da je Diković mogao još u maju da se povuče, a mandat mu je istekao u junu ove godine.

Pored Dikovića, bez fotelje će ostati i šefovi vojnih službi, a biće postavljeni i novi zamenik načelnika Generalštaba-Foto: Marko Todorović

- Nisam ni znao da mu ističe mandat, nije me vojni kabinet upozorio - rekao je tada Vučić i dodao da je "u svakom slučaju opterećen mnogim drugim stvarima, pre svega Kosovom".

Mediji su ranije pisali da bi novi načelnik Generalštaba mogao da postane general-major Milan Mojsilović, aktuelni pomoćnik ministra odbrane Aleksandra Vulina, zadužen za politiku odbrane, a pre postavljenja na tu dužnost od 2013. do 2017. godine obavljao je dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu.

VIDEO: Vučić sa Vulinom i vojnim vrhom o promenama u VS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA