Čini mi se da smo u "kritičnoj fazi" dijaloga: Ljajić poručuje - Srbiji ne odgovara zamrznuti konflikt na Kosovu (VIDEO)

Do sada je pitanje Kosova u srpskoj javnosti bilo predmet dnevno političkih kampanja, a sada je ta loptica prebačena na Kosovo - izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija

  • 0
Rasim Ljajić

Foto: Marko Jovanović

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da Srbiji ne odgovara zamrznuti konflikt na KiM, da je Beograd pokazao spremnost da to pitanje rešava, ali da nema pozitivnog odgovora sa druge strane.

Veselji može da vidi Niš, samo sa lisicama na rukama i iz policijskog vozila: Vulinov odgovor predsedniku Skupštine Kosova

- Čini mi se da je ovo kritična faza dijaloga. Do sada je pitanje Kosova u srpskoj javnosti bilo predmet dnevno političkih kampanja i uglavnom koristilo strankama u izbornom procesu. Sada je ta loptica prebačena na Kosovo i tamo je mnogo više političkih i stranačkih prepucavanja - ocenio je Ljajić.

On je za TV Pink naglasio i da na Kosovu postoje oni koji su za zamrznuti komflikt, ali da nema nikakvog saglasja ni u međunarodnoj zajednici - Vašingtonu, Moskvu, Berlinu, Londonu, što dodatno komplikuje rešavanje pitanja.

- Iskreno nisam optimista da ovo pitanje može brzo da se reši - zaključio je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA