Vesić: PKB služio Ðilasu za izvlačenje para

On je rekao da su 2013. godine po preuzimanju vlasti u Beogradu u PKB-u zatekli "strašne stvari", da je rukovodstvo koje je Ðilas doveo napravilo novi dug

  • 43

Zamenik gradonačelnika i član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da je PKB trebalo da postane plen bivšeg gradonačelnika Dragan Ðilasa i da je kombinat Ðilasu služio samo za izvlačenje para.

Položen kamen temeljac za moderni poslovni centar "Navigator 2". Vesić: Pomažemo svima koji žele da investiraju u Beograd (FOTO)

On je rekao da su 2013. godine po preuzimanju vlasti u Beogradu u PKB-u zatekli "strašne stvari", da je rukovodstvo koje je Ðilas doveo napravilo novi dug.

- Nisu platili dve godine nijedan račun za struju, gas, vodu. Prikazali da su ostvarili dobit od 1,4 milijarde i doneli su odluku da se za pet, šest direktora podeli bonus od 626.000 evra - rekao je Vesić za TV Pink.

Menadžment koji je Ðilas postavio svi su bili iz Delta agrara. Čim je promenjena vlast u Beogradu, prvo je poništena odluka o isplaćivanju bonusa za direktore, navodi Vesić.

Goran Vesić - Foto: Milena Đorđević

On je rekao da je najbolji primer lošeg poslovanja i izvlačenja novca iz kombinata bila izgradnja nove farme koja je koštala skoro sedam miliona evra iako je PKB imao 24 prazna objekta gde je trebalo samo da se ubaci stoka.

Farma, kako je rekao, nikada nije proradila u punom kapacitetu čak su kupili krave sa rogovima većim od boksa za mužu, te su morali da im seku rogove.

- PKB je njemu služio da se izvlače pare. Namera mu je bila da ga na kraju uzme sa svojim prijateljima tajkunima - istakao je Vesić.

On je rekao da Ðilas nema politiku, već da podržava samo ono gde može da zaradi.

Kako kaže njegova imovina 2007. godine, kada je postao ministar, bila 70.000 evra ušteđevine, kuća i auto, a kada je otišao sa pozicije gradonačelnika Beograda imao je 24 miliona evra u nekretninama.

- Zoran Ðinđić je 2001. godine podneo krivičnu prijavu protiv njega jer se u jednoj firmi pozivao na premijera i tako sklopio posao. On kaže da je ušao u politiku bogat, ne, on se obogatio u politici. Postao milioner u politici - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA