Tači nastavlja da kidiše: Korekcija granice na način da se "Preševska dolina" priključi Kosovu

Korekcija se desila i u Slovačkoj i u Republici Češkoj. Desila se i u Holandiji i u Belgiji, pre dve godine - rekao je Tači

Kosovski predsednik Hašim Tači ponovo tvrdi da će pregovori sa Beogradom uključiti korekciju granica na način da se Preševska dolina priključi Kosovu i da su se korekcije dešavale i ranije u nekim drugim slučajevima.

Sporazum između Beograda i Prištine mora biti specifičan i prilagođen, a ne presedan: Stav Johanesa Hana o Kosovu jasan

- Korekcija se desila i u Slovačkoj i u Republici Češkoj. Desila se i u Holandiji i u Belgiji, pre dve godine - rekao je Tači, prenosi Lajmi.

On je ponovio da je protiv podele Kosova.

- Ko govori o podeli, razmeni, ''Republici Srpskoj'' - to su srpske ideje. To su ideje SANU. To su ideje države i Vlade Srbije - kaže on, dodajući da zastupa samo interese građana Kosova i Preševske doline.

- Ko želi da priča o podeli, neka ne seda sa mnom za sto - kaže Tači, uveren da će međunarodne faktore uveriti da podrže taj projekat.

Kaže da je naivan svako ko misli da samo Srbija dobija od dijaloga i ponavlja da su Gazivode, Trepča, sever Mitrovice resursi i teritorija Kosova i da to ni po koju cenu neće biti osporeno.

Prema njegovim rečima, veoma ohrabruje stav SAD, a to je , kako kaže, stvorilo mogućnost da se diskutuje o korekciji granica.

- Znam da je bilo različitih mišljenja, da je to lični stav (Džona) Boltona, ali ono što mogu da vam kažem jeste da je sada stav jasan, i SAD i EU, ali i EP, da se ovaj proces gura napred i da se stvaraju mogućnosti za postizanje konačnog sporazuma, uključujući i korekciju granica. Ovo je šansa koju treba da iskoristimo - navodi Tači.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    21. septembar 2018 | 13:54

    Taci može da najavljuje šta hoće, sreće pa ga niko ne sluša.

  • Dragan

    21. septembar 2018 | 12:38

    Svakog dana jedna nova provokacija.

  • Uroš

    21. septembar 2018 | 15:10

    Srbija neće nasesti na njegove provokacije. Neka Tačiju to bude jasno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA