≫ 

Tači hoće da vrati Srbiji delove teritorija Zubinog Potoka i Leposavića

Analitičari ocenjuju da Tači time pojašnjava svoju ideju o razmeni teritorija, koju u javnosti nudi kao "korekciju granica"

Predsednik Kosova Hašim Tači namerava da pravno obavezujućim sporazumom o normalizaciji odnosa sa Beogradom Srbiji vrati ono što je sam nazvao "poklonom visokog funcionera SFRJ Aleksandra Leke Rankovića", odnosno delove opštine Leposavić zajedno sa Leškom, kao i deo teritorije opštine Zubin Potok, piše današnja "Koha ditore".

Tači postavlja uslove Izraelu: Nudi ambasadu u Jerusalimu u zamenu za priznanje nezavisnosti Kosova?

Analitičari za taj list ocenjuju da Kosovo "ne treba da ostane talac takvih "poklona" i kažu da Tači, u stvari, time pojašnjava svoju ideju o razmeni teritorija, koju u javnosti nudi kao "korekciju granica".

Tu ideju je predstavljao tokom javnih nastupa u televizijskim studijima izvan Kosova, ali ne i učešćem u političkim emisijama na Kosovu, navodi "Koha ditore".

Predsednik Kosova Hašim Tači namerava da pravno obavezujućim sporazumom o normalizaciji odnosa sa Beogradom Srbiji vrati delove pojedinih teritorija-Foto: Print Screen Facebook/HashimThaciOfficial

Politički analitičar Imer Muškoljaj je za taj list izjavio kako ovim potezom Tači, u stvari, želi razmenu teritorija, a ne korekciju granice od 430 kilometara, kako govori u javnosti.

Činjenicom da govori o jednom delu teritorije severa Kosova, delovima opština Leposavić i Zubin Potok, Tači govori o razmeni teritorija, dok će zauzvrat dobiti nekoliko sela opštine Preševo, kazao je Muškoljaj.

VIDEO: KFOR pod punim naoružanjem čuvao jezero Gazivode

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA