≫ 

Vučić čestitao rođendan Putinu, a onda mu je ruski predsednik u odgovoru spomenuo Srbiju

Predsednik Vučić je predsedniku Putinu rekao i da sa radošću očekuje njegovu predstojeću posetu Srbiji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i čestitao mu rođendan.

Putin danas puni 66 godina: Evo kako će ruski lider proslaviti svoj najradosniji dan

Predsednik Vučić je predsedniku Putinu poželeo dobro zdravlje i srećan život, kao i da, uz mnogo mudrosti, snage i volje, nastavi da postiže uspehe na

odgovornoj dužnosti predsednika, brani interese Rusije i da bratski ruski narod vodi čvrsto utemeljenim putem napretka. On je izrazio veliko poštovanje za posvećen rad predsednika Putina, zasnovan na jasnoj viziji i neizmernoj energiji, zahvaljujući kojem Rusija ostvaruje značajan uticaj na međunarodne odnose i čuva mir i stabilnost u svetu.

- Srbija je privilegovana što ima iskrenog prijatelja kakav je Rusija, a Vi, poštovani predsedniče, zbog ličnog doprinosa jačanju veza naših dveju zemalja, uživate veliki ugled u Srbiji i istinsko poverenje srpskog naroda - naglasio je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Predsednik Vučić je i ovom prilikom predsedniku Putinu zahvalio na srdačnom gostoprimstvu tokom nedavne posete Moskvi, jer ukazana mu pažnja

pokazuje duboko poštovanje za Srbiju.

- Veoma sam Vam zahvalan za pomoć Rusije u odbrani naših državnih i nacionalnih interesa, koja se ogleda kroz aktivnu podršku u Ujedinjenim nacijama i svim drugim međunarodnim organizacijama u kojima Srbija štiti svoj teritorijalni integritet i suverenitet, kao i svoju nezavisnost i slobodarsku tradiciju - istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je predsedniku Putinu rekao i da sa radošću očekuje njegovu predstojeću posetu Srbiji.

Zahvaljujući na rođendanskim čestitkama, predsednik Putin je još jednom potvrdio da će posetiti Srbiju, rečima: „Vidimo se u Srbiji, dragi prijatelju“.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neca

    7. oktobar 2018 | 12:43

    Ovo je samo dokaz da postoji veliko i iskreno prijateljstvo izmedju Vucica i Putina!

  • iva

    7. oktobar 2018 | 12:42

    Srecan rodjendan velikom Putinu

  • Mara

    7. oktobar 2018 | 12:42

    Dobri odnosi sa Rusijom su jako bitni, bilo bi dobro da se realizuje Južni tok o kome je opet bilo reči. Podrška Rusije u dijalogu sa Prištinom je takođe jako bitna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA