≫ 

Šta će biti posle Vučića po Vučiću? Ništa od spaljene zemlje, mnogo uspešnija zemlja jer sam mnogo uradio za nju i još ću mnogo da uradim

- Ako će često da održe takve tribine moraće još desetine hiljada tribina da održe do Srbije posle Vučića - kazao je on na provokacije sa tribine Nezavisnog društva novinara Vojvodine

  • 8

Je l ovo spaljena zemlja, zapitao je danas predsednik Aleksandar Vučić pokazujući na buduću halu fabrike Leoni u Kraljevu, prve posle tri decenije u tom gradu, a u odgovor na pitanje kako vidi najavu tribine Nezavisnog društva novinara Vojvodine, u kojoj se kaže da će rezultat ove vlasti biti "spaljena" zemlja.

Bolje je nekad prećutati, manje je štete u budućnosti. Svakako nisam srećan zbog takve izjave: Vučić o provokaciji Željka Komšića

- Ako oni nazivaju ovo spaljenom Sbrijom, ja ovo nazivam podizanjem, obnovom Srbije, spasom za Srbiju. Ja nijednu fabriku nisam zatvorio, a otvorio sam na deseine, stotine, na mnogo mesta. Oni ništa otvarali nisu, samo su zatavrali. Neko je tu pobrkao lončiće - poručio je on.

Srbija „posle Vučića će biti mnogo uspešnija zemlja“, siguran je predsednik, jer je, kaže, mnogo uradio za nju i još će mnogo da uradi.

- Ako će često da održe takve tribine moraće još desetine hiljada tribina da održe do Srbije posle Vučića - kazao je on.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Vučić je rekao da, što se naroda tiče, oni ne treba da brinu, jer za njih niko neće da glasa.

- Je l' je spaljena Srbija ako štitite Srbiju od silovatelja, a njihovi lideri to promovišu, ili kada zatvaraju televizije. Mene napadaju kada kažem da ne treba zatvarati televizije, jer zapošljavaju ljude i plaćaju porez. A, onda kažu treba da se zatvore, jer su oni bogom dani cenzori - objasnio je on.

- Da li je to Srbija sloboda ili Srbija spaljivanja - upitao je Vučić.

Rekao je da će hala Leonija u Kraljevu izgledati velicanstveno, te dodao da smo imali i veće hale od ove, ali da su urušene, razrušene, jer su ih opljačkali.

O opoziciji

Vučić je poručio da opozicija neće dobiti izbore ni 2020, ni 2024. godine.

- Neće dobiti izbore ni 2024. Za 2028. još ne mogu da predvidim, ali moći ću za dve godine i to da kažem - rekao je Vučić novinarima u Kraljevu, odgovarajući na pitanja novinara o različiutim navodima predstavnika opozicije.

Vučić je rekao da je opozicija u stanju da kritikuje poslanika vladajuće koalicije Vladimira Marinkovića zbog izjave o fabrici u Kuršumliji, a da su u stanju da govore o silovanju predsednice vlade i da to niko ne osudi.

Ne govore ni o tome kako su pred izbore 2012. godine otvorili fabriku u Kuršumliji, koja je odmah potom i zatvorena, kaže Vučić.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Predsednik je rekao da nema informacije o fabrici o kojoj je govorio Marinković, ali da zna da u tom gradu postoje fabrike iz doba vladavine aktuelne opozicije, koje su sada zatvorene.

- Marinkovićeva izjava nije razlog za osudu, već oni koji su razorili industrijsko Kraljevo, Niš, Trstenik, gradove koji su bili industrijsko srce Srbije, a nijednu fabriku nisu doveli - rekao je Vučić.

Komentarišući kritike SDS-a da je izjavama o televiziji "Pink" prekršio zakon i nadležnosti, Vučić je rekao da je samo odgovarao na pitanja novinara, jer u suprotnom ne bi ni pomenuo opoziciju.

- Oni za mene nisu interesantni, ni narodu, nikome. Suština je u tome da je jedan od njih bio vlasnik Pinka do pre nekoliko dana, deset odsto su Ðilas i Šolak bili vlasnici Pinka. Dok su bili vlasnici, bio je dobar, dok trpaju u svoje dzepove, dobar je, kad para za njih nema, hajde da zatvorimo - rekao je Vučić.

On je istakao da opozicija neće ništa gasiti u Srbiji, da svako ima pravo da radi i da svi novinari i njemu mogu da postavljaju pitanja, bez ozbira iz kojeg medija dolaze i da li taj medij vodi kampanju protiv njega, kao što, kaže, čine Ðilasovi i Šolakovi mediji.

Vučić je rekao i da se ne plaši opozicije i da između Lutovca i Obradovića nema nikakve razlike.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    11. oktobar 2018 | 16:14

    Nešto se sprema?

  • D WELLE

    11. oktobar 2018 | 18:36

    Jeste nešto bazno urađeno ali ako se ovako nastavi trebaće 100 g.da budemo malo uređena država,mnogo toga je što je za život ljudi ponižavajuće,korupcija,pravosuđe,državni organi i institucije,...

  • Propo

    11. oktobar 2018 | 17:52

    Polako. Šećera i vode. Lagano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA