Sednica Glavnog odbora DS 8. septembra

Sednica tog stranačkog organa prvobitno je trebalo da bude održana 1. septembra, ali je pomerena za sedam dana kasnije zbog kongresa Socijalističke internacionale u Južnoj Africi 30. avgusta i 1. septembra

  • 9

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke na kojoj će demokrate razmatrati izveštaj o radu, trebalo bi da bude održana 8. septembra, saznaje Tanjug u DS.

Sednica tog stranačkog organa prvobitno je trebalo da bude održana 1. septembra, ali je pomerena za sedam dana kasnije zbog kongresa Socijalističke internacionale u Južnoj Africi 30. avgusta i 1. septembra.

Vanredna sednica Skupštine DS najranije bi mogla da bude održana za dva meseca, jer je toliko vremena potrebno za pripreme.

Međutim, pre sednice GO stranke, a u toku ove sedmice, barem prema pisanju beogradskih medija, trebalo bi da dođe i do susreta predsednika DS Borisa Tadića sa zamenikom Draganom Ðilasom i potpredsednikom stranke Bojanom Pajtićem, na kojem bi dogovorili kriterijume za utvrđivanje odgovornosti za izborni poraz stranke.

"Blic" prenosi da "Tadić, Ðilas i najviđeniji potpredsednik Pajtić nikada nisu bili dalje od zajedničke saradnje, a predstojeći Glavni odbor daće odgovor na pitanje da li Tadić ostaje predsednik, prepušta stranku ili će doći do cepanja". List takođe iznosi sumnju da li će do trojnog sastanka uopšte doći s ozbirom, na kako piše, činjenicu da se "odnosi zaoštravaju".

Izvori "Danasa" tvrde da je Goran Vesić, biznismen, nekadašnji funkcioner DS i bliski saradnik Zorana Ðinđića, od Ðilasa dobio zadatak da napiše programska načela i osmisli strategiju javnog delovanja političke partije koju će gradonačelnik Beograda osnovati ukoliko DS u skorijoj budućnosti ne prihvati njegove zahteve za reorganizaciju i novu strategiju.

Većina opštinskih odbora DS, prema pisanju "Presa", još ne želi da se izjašnjava ko je najodgovorniji za trenutno stanje u stranci, ali očekuju da se utvrdi ko je najveći krivac za debakl na republičkom nivou, dok pojedini smatraju da su vanredni izbori u DS jedini da stranka izađe iz problema. Potpredsednik pokrajinskog odbora DS Goran Ješić izjavio je ranije da "odgovornost mora da snosi onaj ko donosi odluke".

- Boris Tadić je jedini koji treba da snosi odgovornost za stanje u stranci. Ne može Tadić da podeli odgovornost s ljudima koji nisu donosili odluke - rekao je Ješić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bananica

    22. avgust 2012 | 12:21

    Uopste me vise ne zanima sta se desava sa Demokratskom strankom. Dovoljna mi je cinjenica da vise nisu nosioci vlasti I da Tadic nije na celu drzave. A to sto je danas sednica njihovog Glavnog odbora glavna tema, to su samo njihovi pokusaji da se vrate na naslovne strane dnevnih novina I ubede gradjane da ih ne ceka propast.

  • Gaj Marije

    22. avgust 2012 | 12:20

    Duboko verujem u to da je porazom DS-a na izborima najvise profitirao Dragan Djilas. I kao sto vidimo, korektno je sacekao 100 dana, a onda krenuo u napad na one kadrove koji mu neodgovaraju. Fijasko koji su pretrpeli na izborima, protiv naprednjaka, nije nista u poredjenju sa onim sto im gradonacelnik sprema. Sve samo ukazuje na cinjenicu koliko je DS bio labilna politicka opcija I koliko su Djilas, Sutanovac, Trivan, Petrovic I ostali lojalni ili ne svojoj Demokratskoj stranci.

  • knedla1000

    22. avgust 2012 | 12:18

    Sve se ovo I ocekivalo. Na sednici Glavnog odbora DS-a ne verujem da ce se bog zna sta resiti. Samo ce svi nastaviti sa optuzbama na tudj racun. Ono sto je ocigledno jeste da je porazom DS-a na izborima najvise profitirao Dragan Djilas, cije cemo apetite imati prilike da vidimo tog 8. septembra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA