≫ 

Gana je 16. država koja je povukla priznanje tzv. Kosova, najavljeno još do kraja godine

Najavljujem da će do kraja godine biti još 3-4 zemlje koje će ovo isto učiniti - poručio je Ivica Dačić

  • 63
Zastava gane gana srbije srbija Foto: Pixabay

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić saopštio je da je Gana 16. država koja je povukla priznanja tzv. Kosova.

On je saopštio da je zvanična nota stigla za vikend i da su mu čelnici ove države poručili da će poštovati i Rezoluciju 1244, ali i dijalog Beograda i Prištine, kada se nastavi.

- Ovo je još jedan pokazatelj da mi ozbiljno radimo na ovoj temi, uz odobrenje predsednika Srbije, pokazujemo da kosovsko pitanje nije rešeno i najavljujem da će do kraja godine biti još 3-4 zemlje koje će ovo isto učiniti - poručio je Dačić za tv Prvu.

Rekao je da je ovo do sada najveća zemlja koja je to učinila, ima 30 miliona stanovnika i tri puta je veća od Srbije. Podsetio je da su razgovori sa Ganom trajali dosta dugo, da se razgovaralo na svim nivoima, da su sa predstavnicima te zemlje razgovarali i predsednik Srbije, predsednica parlamenta, te on kao ministar spoljnih poslova.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Printscreen: tv Prva

- Gana je ozbiljna zemlja i nota koju su oni napisali je bolja nego da smo je mi napisali. Već u drugoj rečenici stoji da je Gana donela odluku da povuče priznanje Kosova, da smatra da je odluka prethodne vlade Gane o priznanju Kosova kao nezavisne države pogrešna i da je predsavljala kršenje Helsinške povelje i Rezolucije 1244, kao i da će oni poštovati rezultate dijaloga - rekao je Dačić.

On je istakao da je Gana jedna od značajnih zemalja Afrike.

- Podsetiću da su prištinski zvaničnici jurili njih po hodnicima u UN, čak su objavljivali i na Fejsbuku da su se sa njima sreli - rekao je Dačić.

Pre Gane, priznanje tzv. Kosova povuklo je još 15 država

Gana je 16. zemlja koja je u poslednje dve godine povukla priznanje. Do sada su to učinile Lesoto, Papua Nova Gvneja, Burundi, Unija Komora, Gvineja Bisao, Sao Tome i Principe, Madagaskar, Liberija, Grenada, Palau, Komonvelt Dominika, Solomonska Ostrva, Centralnoafrička republika i Togo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha

    11. novembar 2019 | 10:31

    Kosovu je bitno da je Amerika i Nemacka priznala a ovi ostali nisu bitni

  • Dreka

    11. novembar 2019 | 09:10

    He he To Boaci sredio 😂😂😂😂

  • Sima Kosmos iz dalekog svemira

    11. novembar 2019 | 09:11

    Nego šta nego će da povuču Kosovo je Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA