Stefanović: Amerika ima razumevanja za Tadićev plan

Šef beogradskog pregovaračkog tima kaže da je američkom funkcioneru Filipu Rikeru izneta suština plana predsednika Srbije za Kosovo

  • 0

Amerika pokazuje razumevanje za četiri tačke na koje se oslanja plan predsednika Srbije Borisa Tadića za Kosovo, naveo je Borislav Stefanović nakon sastanka sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Filipom Rikerom.

Šef beogradskog pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je u izjavi Tanjugu da je američkom funkcioneri "u grubim crtama" izneta suština plana predsednika Tadića i da se pokazalo da postoji razumevanje za četiri teme na koje se plan oslanja - poseban status severa Kosova, zaštita Srba južno od Ibra, zaštita srpskih svetinja i kulturnog nasleđa, zaštita imovine Srba na Kosovu.

- Izneli smo u grubim crtama zašto je bitno da se te četiri teme reše. Složili smo se da one zahtevaju dužnu pažnju svih u međunardnoj zajednici i da se radi o problemima koji svakako treba da se rešavaju, ne ulazeći u terminoloski deo priče - rekao je Stefanović.

On je ocenio da je razgovor s Rikerom bio konstruktivan, a da je, pored plana predsednika Tadića, bilo reči i o regionalnom predstavljanju Prištine, koje je jedan od najvažnijih uslova da Srbija dobije status kandidata u martu, kao i o implementaciji dogovora postignutih u dijalogu Beograda i Prištine.

Riker je danas razgovarao i sa zamenikom premijera i ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

(Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA