AFERA AGROBANKA: Vlasnik "Habitfarma" deo novca davao SPS?

U SPS-u odbijaju svaku mogućnost da je Sekulić pokradene milione delio s funkcionerima njihove partije, ali ne spore da je Lale svojevremeno bio blizak vrhu stranke

  • 0

Radosav Lale Sekulić, vlasnik "Habitfarma", osumnjičen za milionsku pljačku "Agrobanke", u prvom iskazu datom posle hapšenja u subotu rekao je da je dobar deo pokradenih para davao funkcionerima Socijalističke partije Srbije, prenosi "Informer".

- Sekulić nije spomenuo nikoga po imenu, ali je odmah rekao da je za sve što je radio imao nalog države i da je pare iz "Agrobanke" davao ljudima iz SPS-a. Njegov iskaz je, međutim, trajao kratko, pošto mu je naglo pozlilo, pa je prebačen u zatvorsku bolnicu. U bolnicu je, inače, prebačen i njegov sin Duško, koji je takođe hronično bolestan - otkriva sagovornik Informera.

Inspektori beogradske policije, koji su Radosava Sekulića i njegovog sina uhapsili u porodičnom stanu, imali su velikih problema da Laleta izvuku iz kreveta.

- Sekulić se već bio obukao i spremio za svoju redovnu jutarnju šetnju, ali kada su mu policajci zakucali na vrata, vratio se u krevet i počeo naglas da kuka! Inspektori su ga, bukvalno, dva sata molili da ustane! Pristao je da pođe sa njima tek kada su mu zapretili da će pozvati Interventnu brigadu da ga iznese iz kuće - kaže sagovornik.

Sekulić je odmah pri hapšenju počeo da govori kako je nevin, jer je radio samo ono što su mu "drugovi govorili".

Da bi hapšenje Sekulića moglo da predstavlja određeni problem za SPS govori i činjenica da se među uhapšenima nalazi i Dragovan Milinković, lider ivanjičkih socijalista.

U SPS-u odbijaju svaku mogućnost da je Sekulić pokradene milione delio sa funkcionerima njihove partije, a ne spore da je Lale svojevremeno bio blizak vrhu stranke.

- Sekulić sada i po zakonu da laže u korist svoje odbrane. Tako da bi sve te njegove eventualne tvrdnje trebalo uzeti s rezervom - rekli su u kabinetu lidera SPS-a i premijera Ivice Dačića.

Đorđe Milićević, zamenik šefa poslaničke gupe SPS-a kaže čak da ne zna ko je Dragovan Milinković.

- Velika smo stranka, to ime mi nije poznato i ne mogu da ga komentarišem. U svakom slučaju, mi podržavamo borbu protiv korupcije. Svako mora da odgovara, ako je radio nešto protivzakonito, bez obzira na to o kojoj je političkoj stranci reč - rekao je Milićević.

(D. Z. / izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA