GRAFIT I PROTIV LIDERA LSV: "Čanak ustaša" na tabli u Novom Sadu!

U novosadskom naselju Veternik nepoznati počinioci ispisali uvredljiv grafit protiv predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine. U gradu vlada atmosfera linča, kaže Aleksandra Jerkov

  • 2

Nepoznati počinioci na jednoj tabli pored glavnog puta u novosadskom naselju Veternik ispisali su grafit "Čanak ustaša", uperen protiv predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

Podsetimo, na zgradi Filozofskog fakulteta juče je osvanuo grafit: "Pavličiću ustašo. Gotov je. Sledeća je Vojvodina", a sa zgrade je nestala i tabla sa nazivom Ulice dr Zorana Đinđića.

Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov je izjavila da u Novom Sadu vlada atmosfera linča u kojoj se poziva na progon političkih protivnika.

- Indikativno je da se pojavljivanje grafita dešava u isto vreme kada je najavljena promena vlasti u Novom Sadu. Mislim da se Novosađanima ništa dobro ne piše ukoliko ovi ljudi, koji to rade, zaista i dođu na vlast - kazala je Jerkov.

U Novom Sadu već nedeljama traju pokušaji Srpske napredne stranke da obori aktuelnu vlast, predvođenu Demokratskom strankom i gradonačelnikom Igorom Pavličićem.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladislav

    4. septembar 2012 | 08:19

    ako je g.din Canak, zbog toga sto stiti interes demokratske Vojvodine, onda s ponosom izjavljujem da sam i JA ustasa

  • aspirin

    3. septembar 2012 | 15:55

    "Velicanstveno"vracanje u devedesete.Gde li ce nas sada odvesti nasi vrli "spasioci".Nekako im ne priistaje jagnjeca koza koju su navukli na sebe.Spustite glas,prekrstite ruke,upredobite se i stisajte glas-a mi cemo treptati i verovati u bajke.Zar zbilja ne znaju nista drugo osim da huskaju i stvaraju nemire???Treba se dobro uplasiti ovih navodnih spasilaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA