POTVRĐENO: Susret Nikolića i Putina u Sočiju 11. septembra!

Kako je potvrdio Kremlj, dva predsednika srešće se tokom Nikolićeve radne posete Rusiji. Teme razgovora biće bilaterala saradnja Srbije i Rusije i realizacija strateškog projekta "Južni tok"

  • 0

Predsednik Rusije Vladimir Putin srešće se 11. septembra u Sočiju sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, koji će boraviti u radnoj poseti Rusiji.

Kako je saopštio Kremlj, tokom predstojećih razgovora predsednici Rusije i Srbije nameravaju da razmotre puteve daljeg produbljenja bilateralnih odnosa u svim pravcima saradnje, između ostalog i u prioritetnim oblastima kao što je trgovinsko-ekonomska i energetska saradnja, uključujući i realizaciju strateškog projekta Južni tok.

Tokom susreta će, takođe, biti reči i o aktuelnim pitanjima sa međunarodnog dnevnog reda, između ostalog i o pitanju podrške stabilnosti u Balkanskom regionu.

U saopštenju Kremlja se podseća da je Rusija jedan od vodećih trgovinskih i investicionih partnera Srbije i da je robna razmena dve zemlje 2011. godine iznosila više od dve milijarde dolara, što predstavlja povećanje od 42,5 odsto u odnosu na 2010. godinu.

Tomislav Nikolić već je boravio u Rusiji ovde godine. Nekoliko dana posle pobede na predsedničkim izborima, u Moskvi se sastao s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA