TADIĆ NA GO DS: Ako me opet izaberete, jao si ga vama! (FOTO)

- Bio sam previše popustljiv prema pojedinim ministrima i nekim članovima DS. Pravio sam kadrovske greške kada sam insistirao na ljudima koji imaju bezobzirne ambicije - poručio je lider demokrata na sednici Glavnog odbora, i predložio održavanje Skupštine DS za 10. novembar

  • 4

Lider Demokratske stranke Boris Tadić poručio je na sednici Glavnog odbora svoje partije da je njegova odgovornost za rezultate DS najveća, ali da nije jedina, te da on nije jedini odgovoran za rezultate DS-a.

Čak 361 član GO DS jednoglasno je usvojio zapisnik s prethodne sednice, što je Tadić prokomentariosao rečima:

- Jednoglasno! Verujem da će tako biti usvojene sve današnje odluke.

Tadić, koji je sedeo između Dragana Đilasa i Bojana Pajtića, potom se osvrnuo na izbor nove Vlade navodeći da veliki broj članova DS, posebno na lokalu, trpi velike pritiske.

Sednici GO prisustvuje i Jelena Trivan, koja je juče podnela ostavku na mesto potpredsednice DS. Tadić joj se zahvalio što je došla, kao i na dosadašnjem radu.

- Nisam zadovoljan rezultatima majskih izbora, jer je DS izgubio poluge vlasti, a DS je stožer demokratizacije zemlje. Najveći neprijatelji DS su mafija, organizovani kriminal i finansijski moćnici, tj. tajkuni, a najveći protivnici DS su oni koji imaju veze s ovim finansijskim moćnicima - rekao je Tadić, pa nastavio:

- Jao si ga vama ako ponovo budem bio izabran za predsednika DS! - poručio je Tadić, nakon čega je usledio aplauz jednog dela članova GO koji prisustvuju sednici.

Tadić smatra da je u prethodnom periodu bio previše popustljiv i prema "pojedinim ministrima i prema nekim članovima DS", kaže da je pravio kadrovske greške i da je insistirao na ljudima koji imaju "bezobzirne ambicije".

Takođe, naveo je da je greška što je bio popustljiv i prema koalicionim partnerima DS iz prethodnog perioda, ističući posebno Mlađana Dinkića i navodeći da je nerado bio spreman i da s njim pregovoara o formiranju Vlade posle majskih izbora.

- Naše mane su naši najbolji učitelji ako ih pažljivo analiziramo - rekao je Tadić citirajući čuvenog nemačkog filozofa Fridiriha Ničea.

- Ja ne kažem da je DS ugrožen, ali kažem da postoji opasnost da bude ugrožen - rekao je Tadić, posle čega je predložio održavanje Skupštine stranke za 10. novembar.

Tadić je zatim govorio o pregovorima o formiranju nove Vlade Srbije, navodeći da je u tim pregovorima odlučio da ne prihvati ucene Mlađana Dinkića.

- Odlučio sam da ne prihvatim da Dinkić vodi i Ministarstvo finansija, i privrede, i da vodi ekonomiju ove zemlje jer on nije sposoban za to - rekao je Tadić, nakon čega se ponovo salom prolomio aplauz.

Tadić smatra da su potrebne promene u DS.

- Ja sam posle majskih izbora imao čvrst stav da treba da idemo u opoziciju, ali sam bio u manjini. Ta moja namera bila je iskazana još 20. maja nakon drugog kruga predsedničkih izbora, kada sam rekao: "Vidimo se u nekom drugom filmu". Ja sam tada bio spreman da napustim mesto predsednika DS. Međutim, predsednitštvo stranke je htelo da ja ostanem i da vodim pregovore o formiranju nove Vlade Srbije" .

Tadić je naveo rezultate koje je Srbija postigla dok je DS bio na vlasti - istako je da je Srbija dobila EU kandidaturu, da su ukinute vize za zemlje EU, da je okončana saradnja sa Haškim tribunalom, da je usvojena Rezolucija o Srebrenici, da su poboljšani odnosi sa susedima...

Ovde možete pratiti govor Borisa Tadića uživo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • davor

    8. septembar 2012 | 15:26

    Lopovi!Pa vi ste najveci lopovi na svetu,covece!!!Neka vam bude sramota! Da bog da moras kopati jarke ceo dan za minimalnu platu!!!Mrs!!!

  • Драган ( Добој )

    8. septembar 2012 | 17:03

    Смрадови! Схватите да је ваше вријеме прошло. Ваша политика и она који још увијек води СНСД код нас у Републици Српској је нанијела више штете Српском народу него све несреће и ратови које смо имали у прошлости. Ви сте једно зло које трева ислоријенити и живим за дан кад ћете одговарати за све што сте учинили. Доћи ће тај дан 100%

  • Kragujevcanin

    8. septembar 2012 | 21:49

    Koga uopste vise interesuje stranka koja je odavno propala ali je to tek sad postalo vidljivo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA