TADIĆ POSLE SEDNICE: Zverke su pokazale svoj trag!

- Ne pada sneg da prekrije breg, nego da zverke pokažu svoj trag. Ovoga puta je mnogo zverki pokazalo svoje tragove - poručio je predsednik DS i okrivio Dragana Đilasa zbog toga što je ta partija u Beogradu zabeležila loš rezultat

  • 9

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić rekao je posle završetka burne sednice Glavnog odbora te partije da su od majskih izbora "mnoge zverke pokazale svoje tragove".

On je najavio da će stranački izbori, zakazani za 10. novembar, biti zanimljivi i da će njegov kandidat za potpredsednika biti Miodrag Miki Rakić, šef njegovog kabineta dok je bio predsednik Srbije, jer je "podneo najveću žrtvu".

Tadić je rekao da je nakon majskih izbora video prema kome ne treba da bude bolećiv, ali nije zeleo da imenuje o kome je reč.

- Ne pada sneg da prekrije breg, nego da zverke pokažu svoj trag. Ovoga puta je mnogo zverki pokazalo svoje tragove - rekao je Tadić.

On kaže da ga ne iznenađuje to što su se potpredsednici u stranci Dragan Ðilas i Bojan Pajtić stavili na suprotnu stranu.

- Pajtić i Ðilas imaju puno i legitimno pravo da sagledaju budućnost DS - dodao je Tadić.

Na pitanje na čiju podršku računa nakon što su se vojvođanski i beogradski DS svrstali na suprotnu stranu, Tadić je odgovorio:

- Računam na podršku članova DS. Izbori su tajni, ljudi sa svojim mišljenjem dođu i glasaju.

On je naglasio da je u Beogradu ostvaren 9,6 odsto slabiji rezultat i da je "Ðilas kriv i odgovoran za te rezultate, kao i Aleksandar Šapić i svi članovi tog odbora".

Govoreći o odluci Glavnog odbora da se glasa delegatski, a ne neposredno kako je on predložio, Tadić je rekao da to nije prvi put da bude preglasan u DS, i podsetio da se to dogodilo i kada je bilo pitanje ulaska DS u Vladu posle prošlih izbora. On je ukazao na to da je bolje da članovi DS glasaju za novog predsednika, potpredsednike i regionalne predstavnike, ali da je prevagnuo stav onih koji se zalažu za delegatski sistem.

Na pitanje da li smatra da ima manju mogućnost da pobedi zato što je preglasan, on je odgovorio odrično.

- Ma ne, biće ovo jako zanimljiv izbor - poručio je Tadić.

Još aktuelni predsednik DS naglasio je da je u diskusiji najviše kritikovao sam sebe, a da tu kritiku kod ostalih nije video, i da se nada da će tu kritiku videti kod njih nakon izbora.

- Drugi potpredsednici imali su vrlo blagonaklon odnos prema sebi i svom radu, to znači da ću u budućnosti drugačije razmišljati i o potpredsednicima stranke - rekao je Tadić.

On je istakao da su pojedini članovi DS vodili prljavu kampanju kroz tabliodne medije.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dalia

    9. septembar 2012 | 12:13

    Svi smo znali da u demokratskoj stranci itekako ima podela I da se odavno suocavaju sa laganim raspadom stranke. Znajuci koliku su stetu naneli drzavi, sto je za sobom povuklo i poraz na izborima, sada se medjusobno optuzuju, traze krivce I raspravljaju.

  • Maki

    9. septembar 2012 | 16:36

    Tadic je na Glavnom odboru u svojoj stranci vec mogao da oseti animozitet mnogih, ne samo pojedinaca. Tokom svojih predsednickih mandata bio je uglavnom naslednik Klunija, marioneta sa decackim osmehom, lice sa naslovne strane... Sve, samo ne ono sto je Srbiji u tom momentu bilo potrebno, Drzavnik!!!!! Verujem da ga u DS-u bas zbog toga mnogi krive.

  • dobri

    9. septembar 2012 | 16:35

    Ozbiljnost politike DS-a se ogleda upravo u njihovim banalnim potezima i izjavama sada, nakon poraza na izborima, kao I pred pocetak izborne kampanje I u toku iste. Uleteli su u slepu ulicu! Dosadasnji rad nije dao nikakve rezultate, a program stranke je toliko sramotan i za njih same, a kamoli za drzavu i njene gradjane! Ne verujem da je Tadic glavni krivac, ali DS-u ocigledno uvek treba neko zrtveno jagnje. Toje mnogo bezbolnije, nego da svako prihvati svoj deo krivice. Tesko ce oni biti ozbiljna opozicija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA