TELEGRAF OTKRIVA: Boris Tadić zbog izbora u DS otkačio najbliže saradnike!

Predsednik DS procenio da će mu Krstić, Jeremić i Stojanova negativnim imidžom koji imaju u stranci škoditi u kampanji pred novembarsku bitku sa Đilasom

  • 1

OJ, DRUGOVI, JE L' VAM ŽAO...Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić "stavio je na led" svoje dojučerašnje najbliže saradnike iz kabineta i stranke! Tadić se više ne javlja i ne komunicira sa Jasminom Stojanov, Nebojšom Krstićem i Vukom Jeremićem, saznaje Telegraf, a jedini sa kim je ostao u kontaktu je šef kabineta Miki Rakić.

Najgore je prošao bivši šef diplomatije i Tadićev student Vuk Jeremić, koga je bivši predsednik Srbije u medijima čak optužio da je vodio kampanju protiv njega.

- Svi su bili u čudu zbog Borisovog napada na Vuka, jer se zna da mu je Jeremić apsolutno lojalan i da ništa ne bi učinio bez njegovog odobrenja, a kamoli se usudio da vodi kampanju protiv njega. Krstić i Stojanova, popularni Krle i Džesi, takođe su postali žrtve Tadićevog izbornog poraza, kao i njegove ne baš blistave pozicije u stranci. Njih dvoje su doskora bili ključni igrači iz najbližeg okruženja predsednika, udarna pesnica u kontroli medija. Obavljali su za njega prljave poslove poput smenjivanja neposlušnih urednika, a njihov uticaj na Borisa je bio toliko veliki da je to izazivalo zgražavanje u stranci, pogotovo u samom vrhu DS i među potpredsednicima, kaže za Telegraf odlično obavešteni sagovornik.

On dalje ističe kako je loš imidž Jeremića, Krstića i Stojanove u partiji verovatno razlog zbog kojih ih se Tadić odriče upravo sada, pred najavljene izbore u stranci.

- Boris misli da mu njih troje, tačnije bliskost sa njima, samo donose negativne poene pred odlučujuću bitku sa Đilasom u novembru. Sklanjanje kadrova koji nisu baš omiljeni među članstvom demokrata je jedan deo marketinškog plana pred Izbornu skupštinu, uz prozivke protivkandidata i suprotstavljene struje, tajkuna i sl., kaže naš sagovornik.

Inače, Jasmina Stojanov godinama se nalazila na mestu šefa Tadićeve PR službe, dok je Nebojša Krstić, bivši član "Idola", zvanično zauzimao funkciju savetnika, a nezvanično je godinama bio najbliži saradnik svom prijatelju iz detinjstva.

Zanimljivo je da se drugi Tadićev dugogodišnji prijatelj, još jedan član "Idola", Srđan Šaper nije oglašavao povodom najnovijih dešavanja u Demokratskoj stranci. Nije uzimao reč niti učestvovao u burnoj raspravi na sednici Glavnog odbora, a njegova pojavljivanjа na sastancima Predsedništva su bila više ceremonijalna.

Takođe, Tadićev kum Dragan Šutanovac, od koga se očekivalo da drži stranu predsedniku DS u aktuelnim stranačkim previranjima, ostao je uzdržan prilikom glasanja oko načina biranja budućeg predsednika stranke.

BORISE, JAO SI GA TEBI!

Obraćanje Borisa Tadića na sednici Glavnog odbora DS izazvalo je burne reakcije među prisutnima. Pogotovo jedan deo njegovog izlaganja...

- Mnoge članove Glavnog odbora prilično je iznervirala izjava Borisa Tadića na sednici GO da je "kriv jer nije na vreme smenjivao" i njegova poruka: "Jao si ga vama ako ponovo budem izabran!". Ljudi su bili besni zbog takvog obraćanja, jer smatraju su upravo Tadićevi najbliži saradnici, oni koji su se skrivali ispod njegovih skuta, imali najlošije rezultate i brukali stranku prethodnih godina, konstatuje naš izvor.

(D. Z.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    12. septembar 2012 | 09:39

    Jadan jeremic,sta li ce sada sa stekom od par miliiona...To je fora kao posvadjali se...To je za javnost inace...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA