Savetnica Jeremića lobira za Kosovo!

Predsedavajući Generalnom skupštinom UN u ime Srbije imenovao je za savetnicu bivšu šeficu švajcarske diplomatije Mišlin Kalmi Rej, koja je bila među najglasnijim zagovornicima nezavisnosti Kosova!

  • 1

Vuk Jeremić, koji u ime Srbije predsedava Generalnom skupštinom UN, imenovao je za savetnicu bivšu šeficu švajcarske diplomatije Mišlin Kalmi Rej, koja je bila među najglasnijim zagovornicima nezavisnosti Kosova!

Kalmi Rej biće deo Jeremićeve neformalne grupe sa statusom savetnika prijatelja, što je katastrofalno loš potez bivšeg šefa srpske diplomatije, ocenjuje nekadašnji ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić.

- Reč je o ženi koja je otvoreno zagovarala nezavisnost Kosova, koja je hvalila Ahtisarijev plan. Srbija njenim izborom ne može da očekuje da će nam taj tim pomagati u očuvanju Kosova - ocenio je Samardžić.

On dodaje da je uveren da bivša ministarka neće uspeti da sprovede svoje ideje.

- Njeni stavovi su poznati, ona od njih neće odustati, ali će od Srbije dobiti isto što i do sada. Strašno je što će svoje stavove o nezavisnosti Kosova ovog puta zagovarati upravo pod okriljem Srbije - rekao je Samardžić.

Bivši ambasador u Nemačkoj Predrag Simić navodi da će imenovanje bivše švajcarske ministarke u Jeremićev tim doneti dodatne negativne poene bivšem šefu srpske diplomatije.

- Da sam na njegovom mestu, nikada ne bih imenovao Mišel Kalmi Rej za savetnika, jer podrška kosovskoj nezavisnosti i otvorenost u zalaganju za prihvatanje albanskih stavova neće naići na odobravanje - kaže Simić.

(I. M. / Izvor: Pres / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    23. septembar 2012 | 01:04

    Ne razumete vi Jeremica. Neprijatelja treba pridobiti za sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA