Vreme čitanja: oko 1 min.

Luton slomio zube na tvrde Karamele: Everton odoleo Šeširdžijama i "pomogao" Notingemu u borbi za opstanak

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podsetimo, Everton je i pored drakonske kazne Premijer lige opstao još u prošlom kolu

  • 0
FK Everton - FK Luton Foto: Tanjug / AP

Iako su proslavili opstanak u Premijer ligi u prošlom kolu kada su savladali ekipu Brentforda na svom Gudison parku, fudbaleri Evertona nastavili su sa odličnim nizom rezultata, pošto ove večeri nisu poraženi ni na "Kenilvort roudu" od Lutona, koji su samim tim gurnuli ka ambisu - 1:1 (1:1).

Može se nekako reći i da su Karamele ovime baš pomogle Šumarima, koji imaju šansu da u slučaju pobede na gostovanju poslednjeplasiranom Šefild junajtedu odu na tri poena prednosti u odnosu na Šeširdžije.

Jeste se u ovom momentu Luton izjednačio sa Notingemom sa 26 bodova, ali treba istaći da je u toku žalba ovog tima na oduzete bodove, kao i činjenica da imaju bolju gol-razliku od tima iz predgrađa Londona gde se nalazi i poznati aerodrom.

Mada Karamele danas nisu imale rezultatski imperativ, došle su do prednosti i to golom sa bele tačke sredinom prvog poluvremena. Tada je Dominik Kalevert-Luin preuzeo odgovornost i smestio loptu u mrežu iza golmana Lutona.

Međutim, domaći su uspeli da se vrate na pravi kolosek dosta brzo, jer je Elajdža Adebajo u 31. minutu iskoristio centaršut saigrača Lokonge i poravnao rezultat. Ispostaviće se da je on bio i konačan, mada je Luton bukvalno u poslednjim trenucima imao veliku šansu.

Šutirao je tada Endros Tauzend, ali je lopta proletela kroz šumu igrača i na kraju završila pored stative. Za brigu u Lutonu, koji će sada navijati za Šefild, koji je već ispao u Čempionšip i totalno je demoralisan.

(Telegraf.rs)

Video: Gol koji je Zvezdi potvrdio titulu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA