Živković: Izlazim na megdan Tadiću i pobeđujem!

- Ili pobeđuje ideja izvornog DS ili izlazim. Neću više da budem slepi putnik na tom brodu - rekao nekadašnji zamenik predsednika DS i premijer, a sada samo član stranke

  • 1

Zoran Živković, nekadašnji zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) i premijer, a sada samo član stranke, obelodanio je konačnu odluku da učestvuje na partijskim izborima 10. novembra.

- Definitivno sam odlučio da izađem na crtu Borisu Tadiću i ostalim kandidatima za novog predsednika Demokratske stranke - rekao je Živković.

On očekuje da se Dragan Đilas ne kandiduje "jer je dao reč".

- Đilas je javno poručio da nikada neće biti protivkandidat Tadiću, pa očekujem da tu reč i održi. Biću dodatno razočaran u njega ako je pogazi. Tadić je još pre dva meseca, ničim izazvan, rekao da bi voleo da ukrsti koplja sa mnom na izbornoj skupštini. Viteški je da mu izađem na megdan i da ga pobedim - kaže Živković.

On dodaje da je suštinski razlog što je DS potpuno napustio izvorni program i "doprineo mnogim lošim stvarima u Srbiji".

- Od odvajanja Crne Gore, proglašenja nezavisnog Kosova, pa do uništavanja ekonomije i uspostavljanja sistema korupcije jačeg nego pod Miloševićem. Ukinuli su demokratiju, polemiku i svaku drugačiju misao unutar stranke - rekao je Živković.

On navodi da želi da vrati izvorni program DS-a "kojim će se sprovoditi bolne reforme, čak i po cenu pada popularnosti".

- Treba lečiti i DS i Srbiju - poručio je Živković.

Prema njegovim rečima, tragikomično je da se pravila za učešće na izborima još ne znaju i najavio je odlazak iz stranke ako izgubi na stranačkim izborima.

- Bio sam dosledan i lojalan član DS od 1992. godine. Ukoliko stranka nastavi ovim putem kojim sada ide, mene više u njoj biti neće. Ili pobeđuje ideja izvornog DS ili izlazim. Neću više da budem slepi putnik na tom brodu - rekao je Živković.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    26. septembar 2012 | 10:05

    Kod nas u Banatu, za nekoga ko ne zna ni dve nacrtane guske da sacuva, kazu: " Ta sedi di si, ni za disi nisi!". Ovaj Zivkovic je toliko nesposoban da to boli, a nadam se da njegova kandidatura za predsednika stranke vredja inteligenciju clanova DS-a. Ako njega izaberu za preCednika, odose u zaborav!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA