JEDNOGLASNO: Vučić predsednik, Jorgovanka zamenik predsednika SNS! (FOTO) (VIDEO)

SNS je na izbornoj Skupštini stranke u "Sava Centru" jednoglasno za novog lidera naprednjaka izabrao Aleksandra Vučića, koji je guvernerku NBS predložio za svog zamenika

  • 3

Aleksandar Vučić izabran je, jednoglasno, na vanrednoj skupštini Srpske napredne stranke u "Centru Sava" za novog predsednika naprednjaka, kao jedini kandidat za tu funkciju.

Vučić je bio jedini kandidat za tu funkciju, a predložilo ga je 153 opštinskih i gradskih odbora i za prvog čoveka stranke izabran je jednoglasno, a Jorgovanku Tabaković za njegovog zamenika.

Vučić i Tabakovićeva su izabrani jednoglasno sa 3.724 glasa.

Tabakovićevu je na tu funkciju predložio novi predsednik SNS uz obrazloženje da se "od početka brinula za stranku i davala srce za nju".

Vučić je na vanrednoj izbornoj sednici Skupštine rekao da Tabakovićeva, koja je izabrna za guvernera NBS, ne prisustvuje skupu, jer stranka poštuje zakon i podsetio da je ona zamrzla funkciju.

Za potpredsednike Glavnog odbora kandidovani su Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Goran Knežević, Igor Mirović i Bratislav Gašić.

Za predsednika Izvršnog odbora stranke predložen je sin Tomislava Nikolića, Radomir Nikolić.

Vučić je na toj funkciji zamenio Tomislava Nikolića, koji je podneo ostavku na lidersku poziciju u stranci pošto je na majskim izborima izabran za predsednika Srbije.

Za 16 sati planirana je prva sednica Novog glavnog odbora, na kojoj će biti izabrana četiri potpredsednika stranke, a Predsednik Glavnog odbora je po funkciji predsednik stranke.

Naprednjaci će, na sednici, na predlog novog predsednika, izabrati i njegovog zamenika, a biraće se i članovi Predsedništva i Glavnog odbora stranke.

Radni deo Skupštine SNS počeo je 11 sati, a svečani u 17 časova, a o predlozima će se izjašnjavati oko 4.000 delegata.

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je da je pred naprednjacima velika odgovornost i da će ta stranka voditi Srbiju u narednoj deceniji.

Vučić je, obraćajući se delegatima vanredne izborne Skupštine, kojih je u Centru "Sava" prisutno 3.724, rekao da je SNS za četiri godine postojanja postigla neviđen uspeh, da je pred njom velika odgovornost i najavio da će SNS voditi Srbiju u narednoj deceniji.

On je najavio da će SNS drastično podmladiti rukovodstvo, koje, možda, kako je rekao, neće biti najbolje, ali će biti najmlađe i svakako je iskusnije od drugih na političkoj sceni.

- U subotu ću predložiti zamenika predsednika stranke na samoj skupštini, predložićemo i novi Glavni odbor i Predsedništvo, a izaći ćemo i sa malim izmenama u političkoj platformi - rekao je Vučić posle sednice Glavnog odbora održane 24. septembra, na kojoj je odlučeno da on bude jedini kandidat za predsednika stranke.

Vučić je objasnio da su svi odbori stranke predložili njega za kandidata, iako je od ranije insitirao da bude više kandidata i ostavio otvorenom mogućnost da se na dan održavanja skupštine pojavi još neki kandidat za predsednika stranke.

Na svečanoj sednici, sa početkom u 17 časova, prisustvovaće i delegacija Jedinstvene Rusije na čelu sa predsednikom Vrhovnog saveta te partije Borisom Grizlovom.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    29. septembar 2012 | 14:19

    Naravno sve moj do mojega a stavio zamenicu da bi mogli jos vise da marisu novac

  • jahjagan

    29. septembar 2012 | 17:50

    Bilo je neizvesno i napeto do kraja. Postojala je mogucnost jedino da odustane. Kad postane predsednik Rusije onda daje ostavku na ovu funkciju.Ala ce tada biti suza!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA