KACIN UPOZORAVA: Srbija će dobiti šta je tražila!

Sve što se dogodilo doživljavamo kao veoma jaku i veoma svesnu političku poruku koju ćemo u potpunosti uzeti na znanje i prema tome postupiti - poručio izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju povodom zabrane Parade ponosa

  • 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je, povodom zabrane Parade ponosa, zakazane za 6. oktobar, da će "Srbija dobiti ono što je tražila". On je dodao da će ovaj potez biti odmetavan u Briselu i da bi vlasti u Srbiji trebalo da se zabrinu zbog reakcija koje će uslediti iz Švedske i Holandije.

Kacin je za Radio Slobodna Evropa rekao da je poruka koju je Vlada uputila građanima Srbije i LGBT manjini shvaćena i da će "biti ocenjena na odgovarajući način u Evropskom parlamentu".

- Odluku o zabranjivanju Parade ponosa doživeo sam kao veliko razočaranje, jer su se u poslednjih nekoliko dana čak i nadmetali ko će više negativnih poruka vezanih za Prajd dati. I to su činili ljudi kojima to nije u nadležnosti. Iz tih razloga sve što se dogodilo doživljavamo kao veoma jaku i veoma svesnu političku poruku koju ćemo u potpunosti uzeti na znanje i prema tome postupiti - rekao je Kacin.

Na pitanje šta to praktični znači, izvestilac EP za Srbiju bio je izričit:

- To znači da će Srbija dobiti ono što je tražila. Odličila je da pošalje takvu poruku pa će dobiti adekvatan odgovor.

Kacin je posebno istakao moguće loše reakcije zvaničnika Švedske i Holandije, povodom zabrane Parade ponosa.

- Mislim da bi to pitanje trebalo postaviti pre svega u dve države. Jedna je svakako Švedska, zato što je u Srbiju došla ministarka švedske Vlade za evrointegracije, odnosno za Evropsku uniju. Ona je želela da učestvuje u toj šetnji. I drugo Srbija je propustila priliku da da snažnu poruku Holandiji, koja je inače dosta rezervisana prema Srbiji, a posebno prema sadašnjoj Vladi - poručio je Kacin.

(Telegraf.rs / Izvor: Radio Slobodna Evropa)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA