TELEGRAF SAZNAJE: Dačić tražio da Srbija odustane od Evropske unije!

Rezignirani premijer na sednici Vlade poručio da bi za Srbiju bilo bolje da digne ruke od EU koja nas stalno ucenjuje i postavlja nam nemoguće uslove. Mrkonjić i Ilić potvrđuju naša saznanja, Dačić tvrdi da to nije rekao

  • 11

STOP EU! Premijer Srbije Ivica Dačić, uznemiren zahtevom iz izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije na putu ka EU, kojeg mu je uručio šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer, na jučerašnjoj sednici Vlade poručio je kolegama ministrima da bi Srbija trebalo da trenutno zanemari evrointegracije i da se okrene važnijim stvarima, saznaje Telegraf.rs!

- Dačić je na sednicu Vlade došao vidno uznemiren posle sastanka sa Dežerom. Rezigniran, u jednom trenutku je poručio da bi za Srbiju možda bolje bilo da odustane od Evropske unije koja nas stalno ucenjuje i postavlja nam nemoguće uslove i da se posveti važnijim stvarima za bolji život građana - kaže dobro obavešteni izvor Telegrafa.

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić u kratkoj izjavi za naš portal potvrdio je da je Dačić tako nešto rekao ministrima.

- Da, rekao je to, ali ništa drugo o tome ne mogu da vam kažem - kratak je bio Mrkonjić.

I ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić potvrđuje naša saznanja.

- Dačić nam je svoju raniju izjavu neformalno preneo. Na veoma korektan način izneo je taj stav, u čemu ima podršku svih članova Vlade. Mi jesmo za saradnju, deo smo Evrope, ali tražiti od Srbije da poštuje teritorijalni integritet Kosova jednostavno nema smisla! Naša zemlja ima svoje dostojanstvo, kredibilitet, svoje dokumente i mimo toga ne sme ništa drugo da radi - u dahu će Ilić.

On tvrdi da će Srbija nastaviti svoj put ka EU s premijerom Dačićem na čelu.

- Put Srbije ka EU je nezaustavljiv, ali se moraju znati granice, dokle se može ići. Dačić i ova Vlada će, budite sigurni, voditi zemlju ka EU - uverava Ilić.

S druge strane, Dačić u izjavi za Telegraf negirao da je u Vladi izjavio da Srbija treba da zanemari EU i da se okrene važnijim stvarima.

- Nisam tako nešto izjavio - kratko nam je odgovorio premijer.

Podsetimo, Dačić je nakon dobijanja izveštaja od šefa Delegacije EU u Srbiji rekao da je uznemiren njegovim sadržajem i da je poštenije bilo tražiti od Srbije da prizna nezavisnost KiM.

- Umesto da pomogne početku dijaloga, EUmože da ga zatvori. Srbija je bila spremna za politički dijalog već u oktobru, ali sada ovo pred nas postavlja pitanje da li je to samo mekša alternativa za priznavanje nezavisnosti Kosova, jer ja još nisam sreo teritorijalni integritet bez suvereniteta. Možda je bilo od Srbije poštenije tražiti da prizna nezavisnost Kosova nego da prizna državni integritet – rekao je Dačić.

Dačić je nakon sastanka sa Štefanom Fileom rekao da je Srbija spremna na nastavak dijaloga sa Prištinom ukoliko su ti razgovori statusno neutralni i bez novih uslovljavanja.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OOUR

    11. oktobar 2012 | 21:18

    Podržavam Dačića 1000%

  • ari

    11. oktobar 2012 | 21:03

    To bi bio najpametniji potez ove vlade.

  • vlada

    11. oktobar 2012 | 16:15

    Bravo za Dacica.Sta ce nam evropska unija.Da nas ucenjuju i prave baze,da prave rudnike.Treba ulagati u poljoprivredu i bicemo jaki...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA