Tadić: Ne insistiram da budem predsednik DS, već na misiji stranke!

- Na predstojećim izborima insistiram na misiji Demokratske stranke koja ne sme da bude promenjena, a postoji opasnost da se to desi - rekao je predsednik demokrata

  • 3

Mislim da je Demokratska stranka suštinski jedina sposobna da menja srpsko društvo, imajući u vidu personalni potencijal i uprkos greškama kojima je, takođe, bila ophrvana, rekao je predsednik DS Boris Tadić.

Prema njegovim rečima, da bi suštinski menjala srpsko društvo DS mora da bude stranka koja ima jasnu ideološku orjentaciju i jasan cilj.

- Na tom insistiram na ovim izborima. Ne insistiram na sebi kao predsedniku stranke, insistiram na misiji DS koja ne sme da bude promenjena, a postoji opasnost da se to desi - rekao je Tadić u intervjuu za Radio slobodna Evropa.

Prema rečima Tadića, Vlada Srbije ima unutrašnje tenzije i pokušava da "nesuštinskom borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala", već manifetacijama te borbe, skrene pažnju javnosti sa suštinskih problema.

- U Vladi ne postoji nikakvo poverenje među njenim činiocima i mislim da je svakom građaninu više nego jasno da je dovoljan samo jedan ozbiljniji socijalni problem, a oni dolaze po prirodi stvari ne samo u Srbiji nego u svim evropskim društvima, da Vlada pokaže nestabilnost - kaže on.

Tadić smatra da su to okolnosti prema kojima ćemo imati najverovatnije ili nove izbore ili novu preraspodelu odnosa snaga u parlamentu.

Danas je u toku dana, svoju kandidaturu za predsednika Demokratske stranke podneo i prvi čovek opštine Vračar Branimir Kuzmanović.

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djurica

    17. oktobar 2012 | 13:14

    ovaj je jos tu i talasa,objasnjava,da je crno belo,a belo crno.strasno

  • nis

    18. oktobar 2012 | 00:12

    tadicu,ucini nam uslugu,nestani,ispari pokopaj se,ucini sta znas,samo da te nema vise molimo te i preklinjemo,srama nemas to smo vidli ali odsavi nas na miru i sacuvaj tvoje pomoci.molimo te

  • Rale

    17. oktobar 2012 | 15:41

    Juce ladno u Briselu odvali glupost da u demokratji ne treba uvek raditi ono sto zeli vecina,,,valjda je mislio da je on trebao da bude predsednik sve dok mu je podrska iznad 1%...kakav licemer i samozivi nesposobnjakovic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA