(NE)PRISTOJNA PONUDA: Šta Tadić traži od Đilasa da bi mu prepustio DS!

Predsednik DS-a spreman je da podrži kandidturu Dragana Đilasa za tu funkciju pod uslovom da potpredsednici budu Nataša Vučković i Goran Ćirić, da nema revanšizma i da se profiliše kao socijaldemokratska stranka

  • 2

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić rekao je danas, dan pred istek roka za kandidaturu, da je spreman da se povuče iz izborne trke i da na predstojećim stranačkim izborima podrži kandidaturu Dragana Đilasa za novog šefa te partije, ali pod određenim uslovima.

On je rekao da će se pokušati da postigne dogovor sa Đilasom danas ili sutra, s obzirom da u četvrtak u ponoć ističe rok za predaju kandidatura za predsednika DS.

Ipak, ovaj predlog, kako je kazao, nije "kompromis u poslednji čas", jer je, kaže, u tri navrata posle izbora nudio dogovor Ðilasu i Pajtiću. On je takođe uveren da bi ovakav dogovor bio u interesu očuvanja jedinstva DS.

Tadić je rekao da je njegov prvi uslov garanacija da će se DS refomirsati, a ukoliko taj dogovor ne bude postignut on će se kandidovati za predsednika i ući u "obraučun do kraja".

- Ne mogu da prihvatim funkcionisanje DS kao poslovne organizacije - rekao je Tadić i napomenuo da očekuje probleme u razgovorima o njegovom predlogu i kada je reč o idejama i kada je reč o ljudima.

Tadić je naveo da postoji nekoliko uslova za to, a kao prvi naveo je da DS bude jasno profilisana kao socijaldemokratska stranka.

Sledeći uslov je da Predsedništvo stranke dobije veća ovlašćenja i da se uspostavi unutrašnja kontrola rada stranke i ocenjivanja rada članova i funkcionera, kao i da nema revanšizma prema članovima odbora koji su podržali nekog od kandidata.

Takođe, svoje povlačenje iz predsedničke trke Tadić je uslovio i time da Nataša Vučković i Goran Ćirić budu potpredsednici stranke.

Za svog šefa kabineta Miodraga Rakića kazao je da on nije zainteresovan za javne i stranačke funkcije.

Tadić je kazao da će ostati u DS i ako izgubi na izborima, navodeći da bi za stranku bilo dobro da izborne skupštine budu na svake dve, umesto na četiri godine kako je to sada.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neso

    24. oktobar 2012 | 15:32

    Tadicu puko si i ne znas gde udaras!Ti to pametan a mi budale pa ne vidimo da nemas sanse da pobedis pa ko biva ti velikodusno uz kao fol neke uslove odustajes od kandidature.Budi musko izadji na megdan pa ko covek izgubi...

  • Kuromandalo

    24. oktobar 2012 | 16:40

    E Tadicu jajarooooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA