RASKOL U LDP: Čedo, ili držiš govore ili gledaš u telefon dok drugi govore!

- Nema odgovornosti za bolesno-narcisoidnu kampanju koja je vođena i bezgraničnu lidersku samovolju. Kao i uvek, nema ni finansijskog izveštaja. Svi se pravimo ludi, a svi sve znamo. Mi smo članovi uobičajeno primitivne tipične srpske liderske stranke, poručio stranačkom šefu poslanik LDP Nenad Prokić

  • 8

Funkcioner Liberalno-demokratske stranke Nenad Prokić uputio je otvoreno pismo članovima ove stranke, u kome je ocenio da je ova stranka na izdisaju, a da se predsednik stranke Čedomir Jovanović okružio ljudima koji duvaju u jedra "njegovoj slabosti" .

- LDP je u veoma lošem stanju. Oštrica LDP, po kojoj je bio prepoznatljiv, sasvim se istupila. Moramo ponovo da pronađemo politiku, jer smo je izgubili. Da li uopšte postoji neko u Srbiji čija je politika dovoljno daleko od naše kako bismo se uzdržali od saradnje s njim? Sad možemo i sa DSS. To pročitamo u novinama, a nijedan organ stranke nije o tome raspravljao i doneo odluku o tome. Nema više procepa između nas i drugih, a procep je osnov svake demokratije. Mi smo osnovali stranku da bismo menjali Srbiju, a ne da bismo iz očaja sarađivali s onima koji su tu Srbiju upropastili. Procep na kojem smo nastali je nestao zbog nedostatka ideja i sebičnosti Dvora. Beogradska stranka koja ne prođe u Beogradu jeste stranka na izdisaju. Predsednik stranke se, kao što se to događa u svakoj društvenoj grupi u Srbiji, okružio ljudima koji su svesrdno duvali u jedra njegovih slabosti - ocenio je Prokić.

On je otkrio da se u LDP-u nije ni raspravljalo o rezultatima poslednjih izbora.

- Nismo se ni sastajali, zato nema ni odgovornosti za bolesno-narcisoidnu kampanju koja je vođena i bezgraničnu lidersku samovolju. To je bila turbo-folk kampanja u kojoj smo izgubili sve što smo do tada teško stekli. Kao i uvek do sada, nema ni finansijskog izveštaja, iako je račun stranke blokiran. Svi se pravimo ludi, a svi sve znamo. Mi smo, dakle, članovi uobičajeno primitivne tipične srpske liderske stranke, pitekantropusi demokratije, koji društvu preporučuju nešto što im ne pada na pamet da primene na sebi. I bilo bi dobro da prestanemo da se hvalimo da smo drugačiji, jer uopšte nismo - kaže Prokić.

On je zatražio od predsednika LDP-a da se povinuje istim onim principima liberalne politike koji su osnovali ovu stranku, kao i da nauči da sve bitne odluke moraju uvek da budu podvrgnute organima stranke.

- Naš lider ne ume da komunicira, pa saradnje u nekom naročitom obliku nikada nije ni bilo. Ili držiš govore, Čedomire, ili gledaš u telefon dok drugi govore. Međutim, u okviru ideje koju zastupamo, neko manje neko više iskreno - "taj veliki posao", kako ti voliš da kažeš, u Srbiji nije još ni počeo. Ako ga mi ne radimo, radiće ga neko drugi. I ovo moje obraćanje se događa zbog ljudi koji su uložili ogromnu energiju, vreme i novac u ono što si ti olako proćerdao. Tužno je što svi ti "radni sastanci" nisu ničemu služili, ili ako su nečemu služili, bolje je da preko tog "cilja" pređemo prezrivom carskom ćutnjom - piše, između ostalog, u pismu koje je Prokić uputio članovima LDP-a.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Singidunum

    30. oktobar 2012 | 21:37

    Prokicu, svaka rec ti je zlatna. Ldp nema buducnost sa autisticnim predsednikom. Menjajte tu karikaturu, za coveka vrednog novih ideja. I DS ce doziveti korenite promene. Vreme je za potpuno nove nekompromitovane vodje.

  • ovde se lepo vidi

    30. oktobar 2012 | 17:58

    Pa ovde se lepo vidi , ko je" Ceda Jovanovic =ganci s' lanci

  • Predrag

    31. oktobar 2012 | 00:57

    Čedo smrade Ciganski. Mars bre vise gadis mi se ti i tvoji smradovi demokrate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA