DAČIĆ ZAHTEVA ISTRAGU: Pljačka u Razvojnoj banci je jedna od najvećih u Srbiji!

U Razvojnoj banci Vojvodine pronevereno je i pokradeno na desetine miliona evra, izjavio je premijer Srbije i dodao da će se lično angažovati na utvrđivanju istine

  • 1

Premijer Ivica Dačić rekao je da će insistirati na istrazi pljačke u Razvojnoj banci Vojvodine (RBV) gde je pronevereno na desetine miliona evra.

- Insistiram na toj istrazi! Zašto? Pa zato što je to jedna od najvećih pljački u Srbiji! Zato što je u RBV pronevereno i pokradeno na desetine miliona evra - izjavio je Dačić za "Informer".

On dodaje da je o tome već govorio u javnosti.

- Ali koliko vidim, ta istraga ide slabo, a na momente izgleda kao da neko pokušava da zaštiti neke političke moćnike - rekao je premijer.

On je precizirao i da policija i tužilaštvo, najpre, treba da odrade svoj deo posla.

- Ono što znam jeste da su u RBV proneverene ozbiljne pare i da ta pljačka nije nimalo manja od one u "Agrobanci". Koliko sam obavešten, čak oko 75 odsto plasmana RBV je nenaplativo. Cenu tog lopovluka svi zajedno plaćamo kroz dokapitalizaciju na kojoj insistira pokrajinska vlast, iako smo svi mi u Beogradu protiv toga. Plašim se da neko pokušava da prikrije neke tragove - rekao je Dačić.

Premijer Dačić napominje i da će se u narednim danima lično angažovati na utvrđivanju istine o ovom slučaju.

- Nedopustivo je da u Srbiji bilo ko koči istragu milionske pljačke. Ako je to nekada možda i moglo, sad više ne može - zaključio je Dačić.

Podsetimo, list "Informer" je juče objavio da specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević pokušava da što više odloži privođenja i saslušanja osumnjičenih u vezi sa malverzacijama u Razvojnoj banci Vojvodine.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    1. novembar 2012 | 08:44

    Kako covek lupa gluposti...najveca pljacka zato sto nisu njegovi ljudi ukljuceni u tu pljacku a tamo gde su njegovi kadrovi ukljuceni to su mala kraduckanja...eeee jbm te robijo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA