Dačić: Ne ambasadori, već oficiri za vezu!

Premijer Srbije kaže je da imenovan po jedan oficir za vezu pri misijama EU u Beogradu i Prištini, dodajući da on ne može da bude ambasador pri misiji EU

  • 1

Premijer Ivica Dačić izjavio je da u razgovoru sa Hašimom Tačijem i visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton nisu dogovoreni nikakvi ambasadori Srbije i Kosova, već oficiri za vezu koji će biti pri misijama EU u Beogradu i Prištini.

Dačić je rekao da oficiri za vezu neće imati status diplomate i dodao da će oni biti tu samo za "izjave za unutrašnju upotrebu".

- Nemoguće je drugačije da se tumači oficir za vezu. Imenovan je po jedan oficir za vezu pri Misijama EU u Beogradu i Prištini i on ne može da bude ambasador pri misiji EU. Ovde nije direktna komunikacija između Beograda i Prištine- rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, kancelarija oficira za vezu biće u zgradi Misije EU u Beogradu i Prištini i ona će raditi na realizaciji onoga što bude "dogovoreno i reagovati na neka otvorena pitanja koja treba da rešava".

DAČIĆ VEČERAS SA NIKOLIĆEM 

Predsednik Vlade Srbije, ovom prilikom, najavio je da će se večeras sastati s predsednikom Tomislavom Nikolićem kako bi ga informisao o razgovorima koje je imao u Briselu sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

Dačić je rekao da će tema sastanka s predsednikom Nikolićem biti i dalji koraci u pregovorima s Prištinom.

- Pozvao sam i Nebojšu Stefanovića predsednika Narode skupštine i još ljudi koji učestvuju u operativnim poslovima, pošto su neki članovi Vlade u inostrantvu. Cilj je da se detaljno dogovorimo o daljim koracima i da predsednika informišem šta je bio predmet razgovora u Briselu- naveo  je Dačić.

Govoreći o susretu s Tačijem, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, Dačić je kazao da nije reč ni o čemu novom.

- Da li se mi iznenađujemo u primeni nečega što je potpisano u februaru ove godine i da li se iznenađujemo što je potpisan koalicioni sporazum o formiranju Vlade gde su predsednik Republike i vladajuće stranke rekli da će primeniti ono što je već dogovoreno- upitao je Dačić.

- Nemojmo da se igramo sa sudbinom Srba sa Kosova. Pozivam sve da ne počinjemo bitke koje ne možemo da dobijemo- zaključio je premijer Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA