TOMANOVIĆ: Mišković nije izvršio krivično delo

- Svaka transakcija rađena je u saglasnosti sa državnim nadležnim organom. To što mu se stavlja na teret nigde u svetu nije krivično delo, ne znam zašto je ovde - rekao je advokat Miroslava Miškovića

  • 5

Advokat vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića Zdenko Tomanović izjavio je večeras da, posle pažljivog uvida u spise predmeta koji su predstavljeni odbrani, može da tvrdi da njegov branjenik nije izvršio nijedno krivično delo.

- Svaka transakcija rađena je u saglasnosti sa državnim nadležnim organom. To što mu se stavlja na teret nigde u svetu nije krivično delo, ne znam zašto je ovde - rekao je Tomanović gostujući u "Utisku nedelje".

Prema njegovim rečima, Mišković odgovara za ono što je poenta svakog biznisa - da kupi akcije po nižoj ceni, a proda ih po višoj.

Ni on ni njegov sin Marko Mišković, koji je takođe uhapšen u sredu, prema rečima Tomanovića, nisu upravljali preduzećima, nisu raspolagali sredstvima, oni su samo posedovali akcije.

- Upravljač preduzeća ''Nibens'' je (inače vlasnik tog preduzeća) Milo Ðurasković, što ni on sam ne spori. On je upravljao preduzećem i raspolagao sredstvima. Miškovići nisu bili upravljačka lica i nisu raspolagali imovinom - naglasio je Tomanović.

Prema njegovim rečima, Mišković je znao da to što radi, odnosno, investira novac u preduzeće, nije zabranjeno po našim zakonima i da je svuda u svetu dozvoljeno.

Šef radne grupe za ispitivanje spornih privatizacija Bogdan Pušić rekao je da to nije tačno, i da je na osnovu dokaza koje je prikupila ta radna grupa tokom više meseci proveravanja, tužilac za organizovani kriminal procenio da protiv njih treba da se sprovede istraga.

Pušić je naglasio da je Ðurašković, iako upravljač, Miškoviću svakog meseca podnosio izveštaje o poslovanju preduzeća.

Tomanović je takođe negirao da je njegov branjenik pretio Vučiću.

- Mišković me je zvao u 7 i 10 ujutru kada je policija došla kod njega u stan i apsolutno nije tačno da mi je tada rekao to što mediji pišu ("Vučić neće dočekati gostovanje na RTS-u večeras") - naveo je Tomanović.

Advokat je rekao da se veče pre hapšenja video s Miškovićem, ali detalje razgovora nije želeo da iznosi.

Miškovićima , kao i vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još četvorici njihovih saradnika odredio pritvor do 30 dana. Trojica osumnjičenih se brane sa slobode.

Oni su u sredu 12. decembra uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra, a Tužilaštvo za organizovani kriminal će tim povodom sprovesti istragu protiv njih.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najprovokator

    17. decembar 2012 | 00:43

    šta je legalno? pa u Americi bi dobio 4 doživotne

  • 123

    2. februar 2013 | 09:19

    Svi pošteni, a Srbija opljačkana.

  • sutrajedrugidan

    17. decembar 2012 | 08:48

    Cekam samo da procitam odbranu njegovih advokata! Sve oblike i elemente mogu navesti ali sustina problema ostaje: pravio je korupciju i druge uvlacio u to krivicno delo i TO, to je osudljivo! Na zapadu komisije postoje i nijedna finansijska "napumpana" malverzacija ne prodje nekaznjeno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA