"FAKTOR PLUS": SNS ima podršku 35,6 posto birača

Prema rezultatima ovog istraživanja Demokratska stranka dobila bi 18,2 odsto, koalicija SPS-PUPS-JS 13,1 odsto, DSS 7,4 odsto, a cenzus bi sa po 5,2 odsto podrške prešli još URS i LDP

  • 0

Srpska napredna stranka mogla bi da računa na podršku čak 35,6 odsto birača ukoliko bi danas bili održani izbori, pokazalo je najnovije istraživanje javnog mnenja agencije "Faktor plus".

Prema rezultatima ovog istraživanja, koje je preneo dnevni list "Informer", Demokratska stranka dobila bi 18,2 odsto, koalicija SPS-PUPS-JS 13,1 odsto, DSS 7,4 odsto, a cenzus bi sa po 5,2 odsto podrške prešli još URS i LDP.

Skoro četvrtina ispitanika, 24 odsto, ocenila je da je vlada u velikoj meri već počela sa ostvarivanjem predizbornih obećanja, 47 odsto smatra da je delimično počela, a 14 posto da nisu počeli, ali da očekuju da će ih ispuniti.

Da predizborna obećanja nisu ispunjena i da neće biti, smatra 15 odsto istitanika.

Podsetimo, ministar trgovine i telekomunikacija i lider SDPS Rasim Ljajić rekao je da ne zna da li će doći do vanrednih parlamentarnih izbora, ali da bi, ukoliko se dogode, "odgovarali samo naprednjacima".

Direktor "Faktor plusa" Vladimir Pejić kao razlog rasta popularnosti SNS vidi ostvarene rezultate u borbi protiv korpucije.

- Hapšenje Miroslava Miškovića snažno je odjeknulo u javnosti i, ako se nastavi u ovom pravcu jednakim intenzitetom, SNS bi uskoro mogao da dostigne magičnu granicu od 40 odsto podrške birača, koja obezbeđuje apsolutnu većinu u parlamentu - rekao je Pejić.

(E. T. / Izvor: Informer)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA