PREDSTAVLJA NACRT: Nikolić sa opozicijom o platformi za KiM

Predsednik Srbije predstaviće nacrt platforme o rešenju problema na Kosovu i Metohiji liderima opozicije, a odvojeni susreti u zgradi Predsedništva počinju od 12 časova

  • 1

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovaraće danas u zgradi Predsedništva s predstavnicima opozicionih političkih stranaka o nacrtu platforme za rešenje problema Kosova i Metohije.

Nikolić će se u odvojenim susretima sastati sa predsednicima DS-a, DSS-a, LDP-a i sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara.

Sastanci će početi od 12 sati, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Predsednik Srbije prekjuče je o nacrtu platforme razgovarao s ambasadorima zemalja EU, a u ponedeljak s ambasadorima Rusije, Kine i Velike Britanije.

Prema navodima u platformi, novoosnovana srpska Autonomna zajednica ZSO imala bi nadležnosti u obrazovanju, zdravstvu, sportu, kulturi, javnom informisanju, energetici, privredi, finansijama, telekomunikacijama... Garanti bezbednosti bile bi vojne snage EU, Vojske Srbije i Oružane snage Republike Albanije.

SATNICA SASTANAKA:

* U 12 časova, sa predsednikom Demokratske stranke, Draganom Đilasom

* U 13 časova, sa predsednikom Demokratske stranke Srbije, Vojislavom Koštunicom

* U 14 časova, sa predsednikom Liberalno-demokratske partije, Čedomirom Jovanovićem

* U 15 časova, sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvanom Pastorom

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    20. decembar 2012 | 15:24

    Prihvatio si ti grobaru drzavu Kosovo vec idavno kao i tvoji pajtasi Dacic i Vucic a ovu predstavu za maloumne batali!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA