ĐILAS: Vlada neće opstati do kraja sledeće godine!

Lider DS-a smatra da vlada u kojoj "ministar policije nije ministar policije", a premijer ima suprotne stavove od predsednika, teško može da izdrži sledeću godinu

  • 9

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas ocenio je večeras da vladajuća koalicija neće uspeti da opstane do kraja sledeće godine jer je nestabilna.

- Ovakva Vlada sa ovakvom podelom karata, u kojoj je dato da Mlađan Dinkić sa dva posto glasova vodi svoju ekonomiju, u kojoj ministar policije očigledno nije ministar policije, da premijer ima suprotne stavove od predsednika, jako teško može da izdrži sledeću godinu - rekao je Đilas, gostujući u emisji "Oko magazin" na RTS-u.

On je rekao da će DS biti konstruktivna opozcija, ali je istakao i da kao lider stranke još nije imao zvaničan susret sa liderom SNS-a Aleksandrom Vučicem, sa predsednikom Tomislavom Nikolićem sreo se samo jednom, a sa premijerom Ivicom Dačićem poslednji put je razgovaro pre tri meseca.

- Verujem u tim ljudi i DS. Bićemo lider opozicije, glasaćemo za sve dobre zakone, a kritikovati loše - kazao je Đilas.

On je ocenio da nacrt platforme za KiM kakav je sada vodi u prekid procesa evrointegracija, ali da postoji mogućnost i da je "napravljena za unutrašnje političke potrebe".

- Ukoliko nije platforma napravljena za unutrašnje političke potrebe, jer svi znamo da takve teme služe za dobijanje rejtinga, onda je napravljena da se prekine proces evrointegracija i nastavak razgovora sa Evropom - rekao je Đilas.

On je istakao da su "mnoge lepe stvari" napisane u platformi, ali da su neostvarive, i dodao da će DS podržati konačan tekst platforme, ukoliko bude realan.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tihomir

    25. decembar 2012 | 22:13

    Đilase ja mislim da ti na slobodi nećeš dočekati proleće! Odmah po smeni, u januaru izlistaće se poslovanje Beograda. Tada će se uočiti da je najskuplji most na svetu koštao zaista mnogo..... Ne treba BUS PLUS, ne treba Bulevar revolucije biće dovoljan samo MOST! Ali to je sudbina čoveka u politici koji se za kratko vreme prebogati! By the way, Miško pita za tebe.... juče pitao kad ćeš kod njega. Nostalgija!!!!!!

  • bonaparta3

    25. decembar 2012 | 23:14

    G-dine Đilas verovatno mislite na Beogradsku vladu!! Neće ni Božić ta dočekati, a ova Dačićeva ceo mandat iako to tebi ne prija da čuješ.

  • Дашони

    26. decembar 2012 | 10:38

    XAПСИТЕ ГА ВУЧИЋУ ПОДХИТНО!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA