≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlada odlučila: Osniva se Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odluka je usvojena na današnjoj sednici

  • 4
Vlada Republike Srbije zgrada Foto: Nikola Anđić

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o osnivanju Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju kako bi se domaćoj i stranoj javnosti dodatno promovisali državni interesi i to kroz prezentovanje nacionalnih vrednosti i ciljeva.

Kancelarija će imati za cilj da doprinese boljem protoku informacija i obavljaće stručne poslove za potrebe Vlade, a učestvovaće i u organizovanju, sprovođenju i podržavanju aktivnosti kako bi se u svetu predstavili srpska kultura, istorija, duhovnost, umetnost, jezik, nauka i sport.

Članovi Vlade prihvatili su Izveštaj o potrebi izgradnje neophodnih gasovodnih objekata radi obezbeđivanja snabdevanja prirodnim gasom postojećih i budućih potrošača na teritoriji Grada Novog Sada i povećanja sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom na tom području. Usvojenim Zaključkom preporučuje se Javnom preduzeću „Srbijagas", Novi Sad, da preduzme sve neophodne aktivnosti kako bi taj gasovodni objekat bio izgrađen.

Na sednici su usvojeni sporazumi i memorandumi o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Gabon u oblasti odbrane i sporta, kao i Zaključak o saglasnosti da se zaključi Memorandum o razumevanju između Odbora za nauku i tehniku Uprave grada Pekinga, Administrativnog odbora naučnog parka Zhongguancun, koji je poznatiji kao Z Park, Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije i BIO4 kampusa. Vlada je usvojila i Zaključak o ovlašćenju za vođenje pregovora radi zaključenja sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Japana o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pasa Pujkic

    16. maj 2024 | 11:01

    Ma odlicno! Jos funkcionera na grbaci naroda.

  • Map

    16. maj 2024 | 11:42

    Pod hitno osnovati jedno za izmisljanje tople vode

  • Miloje

    16. maj 2024 | 17:35

    Obradovao me ovaj sporazum sa vladom Gabona o zajedničkoj odbrani. Sad sam spokojan i osećam se bezbedno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA