MOTKA DEMOKRATIJA U BAČU: Tuča demokrata i naprednjaka, deset povređenih!

U Skupštini opštine Bač izbila je opšta tuča između pristalica DS i SNS, u kojoj je više od deset ljudi povređeno, a određeni broj njih je i priveden. U tuči su se koristile bušilice, motke i palice

  • 1

U Skupštini opštine Bač izbila je opšta tuča između pristalica DS i SNS, u kojoj je bilo desetak povređenih, javlja Radio-televizija Vojvodine.

Incident se dogodio noćas, nakon što je grupa aktivista Srpske napredne stranke upala u zgradu Skupštine opštine Bač, odakle su izbacili predsednika i potpredsednika opštine, koje je 29. novembra imenovala nova većina, predvođena demokratama, pošto je jedna odbornica naprednjaka prešla na drugu stranu.

Kako prenosi RTV, noćas je grupa od oko 20 mladića pokušala bušilicom da obije vrata zgrade kako bi demokrate mogle ponovo da se vrate u zgradu opštine, ali se na licu mesta ubrzo pojavilo i nekoliko simpatizera SNS, koji su pokušali da ih u tome speče.

Potom je nastala tuča, u kojoj su korišćene i motke, pa, prema izveštaju RTV, ima i desetak povređenih osoba, dok je određen broj njih priveden.

Odbornici novoformirane većine u Skupštini opštine Bač su 29. decembra, u prisustvu predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića, funkcionera Pokrajinskog odbora DS i oko 500 članova i aktivista te stranke, održali sednicu na trgu ispred zgrade opštine.

Pošto je 13 odbornika te nove većine održalo sednicu na kojoj su razrešili prethodne i imenovali nove lokalne direktore, kao i članove upravnih i nadzornih odbora, odbornici su, uz asistenciju jedne firme za obezbeđenje, obili ulazna vrata zgrade Skupštine opštine i ušli u zgradu.

Nova većina u Skupštini opštine Bač formirana je pošto je jedna odbornica iz SNS prešla u DS, a naprednjaci i socijalisti su se žalili Upravnom sudu, jer smatraju da su razrešeni nelegalno.

(D. Z. / Izvor: RTV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA