VUČIĆ: Ne želimo vanredne izbore, ali ih se ne plašimo

Predsednik SNS istakao je, nakon unošenja badnjaka u sedište stranke, da želi da ova Vlada traje, ali je naglasio da se naprednjaci nikada nisu plašili izborne volje građana

  • 0

Predsednik SNS Aleksandar Vučić kaže da ta stranka, najjača članica vladajuće koalicije, ne želi vanredne izbore, ali ih se ne plaši.

- Želimo da ova Vlada traje, a da li će to biti realno, u to ne možemo da se zakunemo - rekao je novinarima prvi potpredsednik vlade i ministar obrane u sedištu stranke u Beogradu, i dodao da se SNS nikada nije plašila izborne volje građana.

Upitan da li je s koalicionim partnerom iz URS Mlađanom Dinkićem razgovarao o sporu u vezi sa imenovanjem Saše Mirkovića za savetnika u Ministarstvu saobraćaja, on je odgovorio odrečno.

- Nisam razgovarao. Imamo važnijih stvari od toga - rekao je Vučić.

Predsednik Srpske napredne stranke izjavio je da je ta stranka pošteno pobedila na izborima u Baču i, iako je zakon verovatno na strani Demokratske stranke, moral je na strani SNS.

- To što zakon dozvoljava nemoral ne možemo da promenimo u ovom trenutku i možemo samo da poštujemo zakon - rekao je Vučić nakon unošenja badnjaka u sedište SNS.

On je naveo da je DS otela odbornika naprednjaka u Baču i da demokrate žele da prekomponuju ono što je već napravljeno.

- To radi čovek koji je već 12 godina tamo na vlasti, ali ne bih želeo da na današnji dan govorim nešto loše - rekao je Vučić.

On je istakao da on i predsednik DS Dragan Đilas imaju obavezu da se situacija u Baču ne izrodi u incidente, i dodao da će državni organi uvek reagovati kao što su to činili juče, kada je privedeno 14 osoba zbog incidenta ispred Skupštine opštine.

- Postoje različite dezinformacije da smo mi uzeli nečije odbornike i da SNS želi nešto da prekomponuje. SNS je pobedio na izborima u Baču, na pošten način je dobio vlast, a onda je otet odbornik SNS. Moral i sve drugo je na našoj strani, dok će zakon za nekoliko dana, pretpostavljam, biti na strani DS - naveo je Vučić.

Vučih je izrazio nadu da će zakoni ubuduće biti usklađeni sa moralom i da neće morati da, kao danas, govori da je moral na jednoj strani, a zakon na drugoj.

Prema njegovim rečima, u ime SNS funkcioner te stranke Igor Mirović biće zadužen da se obezbedi poštovanje zakona kada je reč o situaciji u Baču.

Na obeležavanju Badnjeg dana u prostorijama SNS nije bio njen osnivač i aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a Vučić kaže da je to zbog njegovih velikih obaveza.

- Nadam se da će mu sledeće godine obaveze dozvoliti da bude sa nama - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Izvor: Beta, Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA