NAPUŠTA LSV: Aleksandra Jerkov nije više poslanica, odlazi u DS

Ostavku na poslaničku funkciju podneo je i poslanik DS-a Janko Radaković, a Jerkov je poručila svima koji bi je "stavili u šablon preletača" da odlazi u opozicionu stranku koja trpi kritike i pritiske

  • 4

Dugogodišnji funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine i poslanica republičkog paralmenta Aleksandra Jerkov saopštila je danas da je podnela ostavku na sve stranačke funkcije i članstvo u stranci, kao i na funkciju poslanice u Narodnoj skupštini i odbornice u Skupštini grada Novog Sada i da će dalji politički angažman nastaviti u Demokratskoj stranci.

- Nakon 13 godina članstva i aktivnog angažmana u LSV podnela sam ostavku na sve stranačke funkcije i na članstvo u stranci, kao i na funkciju poslanice u Narodnoj skupštini i odbornice u Skupštini grada Novog Sada. Svoj politički put nastaviću u DS u kojoj vidim širi front za borbu za sve ciljeve za koje sam se borila i svih ovih godina - ističe Jerkov u saopštenju.

Ona je dodala da, imajući u vidu tešku situaciju u kojoj se nalazi Srbija, smatra da je neophodno da svako ko se bavi politikom da svoj doprinos da koalicija koja je trenutno na vlasti bude pobeđena, "a DS je jedina koja ima mogućnost da to i učini".

Jerkov je navela da veruje da će radom u DS najefikasnije moći da ostvari svoje ideje kada je u pitanju autonomija Vojvodine.

- Ujedno, svima koji u narednom periodu pokušaju da moj odlazak u DS stave u šablon ''preletača'' skrećem pažnju da ulazim u stranku koja nije na vlasti, stranku koja je ovih dana najviše izložena udaru, kritikama i pritiscima, i od toga nemam nikakve lične koristi - poručila je Jerkov.

Ona je istakla i da dalje veruje u iste vrednosti i ciljeve zbog kojih je pre 13 godina pristupila LSV i za koje se borila zajedno sa ljudima iz te stranke kojima se zahvalila za svu zajedničku borbu.  Jerkov je poručila da veruje da prelaskom u DS pristupa organizaciji koja ima veće mogućnosti i kapacitete da realizuje te vrednosti i ideale ali i dodala da je građanima poznato da je u prethodnom periodu u više navrata kritikovala rad i pojedine funkcionere DS.

- Daleko od toga da je DS u prethodnom periodu bila savršena, što, uostalom, priznaje i njeno novo rukovodstvo. Ono što, međutim, DS izdvaja od ostalih je spremnost da prizna probleme, nazove ih pravim imenom i da se menja. To je spremnost koju uvažavam, i to je presudilo da donesem ovakvu odluku - saopštila je Jerkov.

Mediji su ovih dana pisali o tome da ima nesporazuma između Jerkov i lidera LSV Nenada Čanka.

Pored poslanice LSV-a, ostavku u Skupštini je podneo i poslanik DS-a Janko Radaković, što je potvrdio predsednik Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Zoran Babić. Babić je rekao da su ostavke stigle u Odbor, ali nije mogao da navede razloge za takav njihov čin.

 (Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teen ager

    11. januar 2013 | 16:25

    riba se baš napalila na demokratiju. ili lovu?!?

  • 011

    11. januar 2013 | 16:01

    Boze,bar jedna lepa vest danas.

  • nislija

    11. januar 2013 | 22:27

    Dobro izgleda,kad je u politici,mislim i da je `vesta`tako da se za nju netreba brinuti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA