USVOJENA REZOLUCIJA: 175 poslanika podržalo Predsednikovu platformu o Kosovu!

Rezolucija je usvojena sat vremena posle ponoći, a svi dogovori sa Prištinom moraju biti u skladu sa njom. Posebno se insistira na uspostavljanju Autonomne zajednice srpskih opština

  • 0

Skupština Srbije usvojila je noćas većinom glasova Rezoluciju o Kosovu i Metohiji, jedanaesti akt o pokrajini za proteklu deceniju.

Tokom rasprave polemisali su "svi sa svima" - premijer sa liderom liberala, vicepremijer sa šefom poslanika demokrata, dok je predsednik Jedinstvene Srbije predsedniku parlamenta "objašnjavao stvari koje su se desile dok je bio mali".

Rezolucija o Kosovu i Metohiji usvojena je sat vremena posle ponoći sa 175 glasova, a tim dokumentom se predviđa da svi budući dogovori sa Prištinom moraju biti u skladu sa tim dokumentom i posebno se insistira na uspostavljanju Autonomne zajednice srpskih opština.

Protiv Rezolucije bilo je 19 poslanika, nije bilo uzdržanih i dvoje poslanika nije glasalo. Rezoluciju su podržali poslanici vladajuće koalicije, demokrate, SVM i poslanički klub SPO-DHS S, a protiv su glasali poslanici DSS.

Prvobitni tekst rezolucije izmenjen je sa tri amandmana koje je predložio Odbor za Kosovo i Meothiju, a koji su uslaglašeni na zajedničkom sastanku predsednika i premijera sa šefovima poslaničkih grupa.

Poslanici nisu usvojili ukupno 15 amandmana demokrata i poslanika DSS, dok je jedan amandan DS povukao.

Debata je trajala više od 14 sati.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA